Novi Sad

Uhapšen direktor novosadske firme, prevarom oštetio budžet za 191 milion dinara

hapšenje izvor pixabay

Građani se uglavnom trude da plate porez državi na vreme, kako bi izbegli opomene za neplaćene dažbine i rizikovali da im na vrata zakucaju izvršitelji.

Očigledno da isto nije mislio direktor jedne novosadske firme, koji je republički budžet oštetio za više od 191 milion dinara utajom poreza tokom prethodne tri godine.

Naime, kako je saopštila Poreska, neimenovani osnivač i direktor jedne firme iz Novog Sada tereti se za poresku utaju i prevaru u iznosu od 191 milion i pranje novca u iznosu od 70 miliona dinara.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Osumnjičeni je od 2019. do 2021. godine izbegao da obračuna i plati PDV tako što je u poreskim prijavama iskazivao lažne podatke o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga, piše RTV.

Takođe, izbegao je plaćanje poreza na dobit za 2019, 2020. i 2021. godinu jer nije evidentirao prihode po osnovu izvršenih usluga privrednim subjektima.

U istom periodu je, bez dokumentovanog osnova, podizao novac sa računa svog preduzeća i još jednog udruženja bez obračuna i uplate poreza na prihod od kapitala, izvlačeći gotovinu.

Iz preduzeća je, koristeći lažne račune, prebacivao novac na račune više preduzetničkih radnji, bez obračuna i plaćanja poreza na druge prihode.

Na taj način budžet Republike Srbije oštećen je u ukupnom iznosu većem od 191 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTV

Tramp prvu ženu sahranio na golf terenu da bi izbegao plaćanje poreza

Share via
Copy link