Novi Sad

Novosadska manekenka ostvaruje san na pistama Pariza

Novosadska manekenka Tamara Miličević je sa svega 10 godina počela da se bavi manekenstvom u UMS školi za talente u Novom Sadu. Danas, posle 12 godina, Tamara je postala uspešan evropski model koji živi i radi u Parizu. Radila je za velika imena domaće modne scene, poput istorijske revije Zvonka Markovića u Parizu, ali i za „Šanelovog“ dizajnera Karla Lagerfelda.

Kako je izgledao kasting za čuvenog Karla Lagerfelda?

– Taj kasting je bio istog dana kada sam ja imala let iz Beograda za Pariz, a kada su mi poslali mail da se kasting poklapa, ja sam se jako razočarala. Međutim, posle nedelju dana mi je stigao opet poziv za isti kasting. Otišla sam u njegovu kancelariju i butik, primili su me njegovi saradnici i pomoćnici i probala sam par odevnih kombinacija. Nakon toga sam dobila poziv od agencije da su me izabrali i da idem na fotografisanje. Karla Lagerfelda nisam nažalost lično upoznala, ali biće prilike. Svakako da sam presrećna što sam nosila kreacije jednog tako velikog imena u svetu mode i bilo mi je prelepo iskustvo.

manekenka-tamara-milicevic

 

Kreator Zvonko Marković je želeo da budeš jedna od manekenki na njegovoj prvoj reviji u Parizu. Kakvo iskustvo je za tebe biti deo istorijskog događaja?

– Zvonko je želeo da ja, kao model iz Srbije, budem deo njegove prve istorijske revije u Parizu. Meni je bila velika čast i zadovoljstvo, jer je on dizajner koji zaslužuje da bude deo visoke mode Pariza i koji će jednog dana biti rame uz rame sa velikim svetskim imenima. Volim ga i cenim, privatno i poslovno. Nadam se da ćemo još dugo raditi zajedno, kako ovde, tako i u inostranstvu.

Kakav je bio tvoj put od novosadskih pista do velikih revija Pariza?

– Mogu reći da je taj put bio veoma težak, s obzirom na to da sam se u jednom momentu odlučila da sa svojim momkom sednem u avion i otputujem u Pariz, nađem stan i krenem u potragu za agencijom. Bez ikakve preporuke, bez agencije iz Srbije smo krenuli u prestonicu mode. Zahvaljujući trudu, radu, upornosti i podršci pronašla sam agenciju i počela da radim. I eto od tada sam stalno na relaciji Novi Sad-Pariz.

Čega si sve morala da se odrekneš da bi bila tako uspešan model?

–  Iskreno ja se nikada ničega nisam odricala, po prirodi sam mršava i vitka, a hranim se i više nego što bi trebalo. Postoje i neka odricanja, koja se ne odnose na izgled, a to su porodica i prijatelji, a od njih sam morala da se odvojim na određeno vreme.

tamara-milicevic-manekenka-model

Šta je važno posedovati za uspeh u modelingu?

– Za uspeh u modelingu treba imati svega po malo i od: lepote, sreće, poznanstava, a najviše truda, ulaganja, ipak najbitnije od svega je imati čvrst karakter. Svako ko se profesionalno bavi ovim poslom zna da nije lako i da te uvek čekaju i usponi i padovi, zato su karakter i ličnost veoma bitni.

Koji su tvoji dalji planovi u karijeri?

– Moji dalji planovi su ostvarenje mojih snova. Pariz je bio jedan od njih. Sledeći je Njujork, a moj najveći san je da budem jedna od Viktorijinih anđela. Sada mi je najbitnije da steknem ime u svetu mode. Pod tim podrazumevam saradnju sa svim velikim imenima modnog sveta i pojavljivanje na svim svetskim pistama. Nikad se ne zna, možda i ja jednog dana otvorim svoju modnu agenciju ili postanem dizajnerka.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link