Magazin Novi Sad

Novosađanka se izborila za starateljstvo i dirljivom porukom se zahvalila ženama iz grupe Obrok za porodicu

majka i dete
Foto: Ilustracija

Mirjana Mutuc i njene dve ćerke, osnivači su i pokretači akcije „OBROK ZA PORODICU“ koja se rodila u Novom Sadu ali kako se dobar glas daleko čuje, sada imaju podršku i saradnice u preko dvadeset gradova Srbije. Kuvani obrok ili donaciju namirnica ova velika porodica priprema za sve one kojima je pomoć nephodna. Korisnici se samohrane mame, starije osobe koje nemaju ničiju pomoć, osobe sa invaliditetom ili jednostavno oni koji su u nevolji i trenutno im je potrebna mala pomoć da prebrode težak period.

Ove tri nesebične novosađanke osvojile su nacionalnu nagradu za volontiranje za 2020. godinu koju je dodelio Forum za odgovorno poslovanje.

Nedavno je na ovoj grupi osvanula dirljiva objava kojom su nas ove tri Novosađanke podsetile zašto nesebično pomažu svojim sugrađanima i zašto im se toliko divimo.

“Kada me pitaju, zasto ovo radim. Sta ja imam od ovog. E pa evo…”, napisala je Mina Gavrilov i sa članovima grupe Obrok za porodicu podelila potresnu i dirljivu poruku koju je dobila od jedne samohrane majke kojoj je pomoć i podrpška ovih nesebičnih žena i svih koji su donirali novac ili hranu, neizmerno znači.

Poruku prenosimo u celosti.

„Dobro veče Mina, izvinjavam se što pišem ovako kasno. Nemam sa kime da podelim vesti koje su mi najvažnije u životu, nemam sa kim moju sreću da podelim, a 3M nam je najviše sreće doneo i pružio, morala sam ovo da pošaljem.

Danas sam konačno okončala brak, jedva je pristao, ali dobila sam decu na samostalno vršenje roditeljskog prava, bez dece moj život ne bi imao smisao, a bez vas moja deca ne bi živela kao normalna deca.

Naveo je da će plaćati 10.000 alimentaciju, svesna sam da nema ništa od toga. Čak sam se morala uzajmiti i zadnji dinar dati i za moju i njegovu taksu, ali nema veze bitno je da je prošlo i sada samo čekam presudu da mi stigne. Sve drugo nije ni bitno, ovo mi je mnogo veliki korak, sve će polako doći na svoje. Sigurna sam.

Hvala na svemu, sad ćemo se malo stegnuti do 20-og, tada ću valjda konačno primiti socijalno koje već tako dugo čekam i onda se nadam da ću bar malo nadoknaditi deci.

Izvinite u ovo vreme što pišem, ovo mi je nešto mnogo bitno u životu i morala sam da podelim sa osobama koje su nas digli iz najvećeg blata, koje su mojoj deci bili sve kada ja to nisam mogla. Hvala vam svima do neba!”

Ukoliko ste u mogućnosti, priključite se nekoj od Facebook grupa „OBROK ZA PORODICU” i ponudite donaciju u hrani, namirnicama, nekome ćete ulepšati dan, dati snagu da se bori dalje.

Bilo da vam je pomoć potrebna ili želite da pomognete možete se javiti na telefon +38163549706 ili mail adresu [email protected]

OBROK ZA PORODICU: Akcija koja je pomenila živote mnogima, a to možete i vi!

125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link