Novi Sad Srbija

Novosađanka I.R (35) nastradala u nesreći na Kopaoniku

motorne sanke
Foto: Rina

Irena R. (35) iz Novog Sada i Dragan V. (39) iz Aleksandrovca nastradali su na Kopaoniku, kada su se motorne sanke na kojima su se vozili prevrnule i survale u uvalu.

Dragan V. iz Aleksandrovca je upravljao motornim sankama, a Irena R., devojka koja je sela sa njim na sanke je iz Novog Sada.

Na njenom profilu na društvenim mrežama navodi se da je završila Pravni fakultet u Novom Sadu, nakon čega i master, a nezvanično, upisala je i doktorske studije. Navodi se i da je bila jedna od najboljih studentkinja svoje generacije, piše Blic.rs.

Neretko je objavljivala i fotografije sa putovanja, a sudeći prema objavama, bila je veoma bliska sa svojom majkom i porodicom.

Majka Izabela često je ćerki ostavljala poruke pune ljubavi ispod fotografija, a poslednji put se oglasila sredinom februara kada je i okačila sliku svoje dve ćerke iz detinjstva i napisala „Koncert mami za jedan 8. mart“.

Kako je pomenuti portal pisao, Irena R. i Dragan V. su se upoznali to veče u kafiću na Kopaoniku.

– Oni su bili u kafiću koji se nalazi na vrhu staze Karaman, nisu se poznavali. Upoznali su se u kafiću i devojka ga je zamolila da je motornim sankama spusti do podnožja planine. Seli su na motorne sanke i na jednom prevoju, takozvanoj skakaonici, najverovatnije zbog prebrze vožnje pali su sa sanki – rekao je izvor Blica.

Telo muškarca pronađeno je na oko 20 metara od sanki, a sanke su bile preko tela devojke.

Uzrok smrti biće utvrđen na obdukciji. Pretpostavlja se da su u pitanju brojni prelomi i krvarenja.

Opraštaju se i od Dragana

Nastradali Dragan na društvenim mrežama je neretko objavljivao fotografije na kojima je na motornim sankama. Nakon saznanja o nesreći koja se dogodila, društvene mreže su preplavile poruke njegovih prijatelja i poznanika koji se od njega opraštaju.

– Gargi druže, brate, neka ti je laka zemlja i da te čuvaju anđeli na večnom putu – napisao je prijatelj nastradalog muškarca.

– Nije trebalo tako rano da odeš druže – napisao je Ljuba, Draganov prijatelj.

Saša, prijatelj nastradalog muškarca, napisao je da „nisu završili razgovor od pre neki dan“.

– Počivaj u miru, ljudino, drugarčino – napisao je Draganov prijatelj.

Pokušana reanimacija

Telo je zatekao radnik Gorske službe spasavanja koji je slučajno tu prolazio. On je pozvao policiju.

Mladić i devojka davali su znake života, pokušana je reanimacija, ali nisu uspeli da ih spasu.

– Spasioci su bili van radnog vremena i van radnog vremena staza, slučajno su se našli na licu mesta. Odmah su počeli reanimaciju i zvali kolege koje su u smeni. Kada su oni stigli prevezli su dvoje pronađenih mladih lica sankama i tabačem uz podršku Skijališta Srbije u trauma centar, ali nije im bilo spasa – rečeno je ranije agenciji Rina.

Prema rečima upućenih, nesreća se dogodila na neobeleženom delu staze.

Izvor: Blic.rs

Dvoje mladih nastradalo na Kopaoniku vozeći motorne sanke, tela slučajno pronašli spasioci

26 Shares
Share via
Copy link