Koronavirus Novi Sad

Sećate se poziva da tužakamo komšije koji ne nose masku? E pa neko je prijavio Vučića

Dovitljiv smo mi narod. Kada je najteže, kod Srba ispliva na površinu onaj dugo sputavani i, u borbi za egzistenciju, zaboravljeni humor. Uglavnom crni. Onaj najcrnji.

Ono što je učinio Ivan iz Novog Sada možda nije najblistaviji momenat dovitljivosti u teškoj srpskoj istoriji, ali svakako zavređuje pažnju. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je na vrlo jednostavan i legitiman način uspeo da obesmisli još jedan, krajnje naivan, potez institucija u borbi sa “nevidljivim neprijateljem”.

Pored ovoga, Ivan je uspeo da nacrta (i oboji) situaciju u kojoj već dugo postoje dupli aršini, pravila koja nisu ista za sve.

Ministarstvo zdravlja je, naime, oformilo telefonsku liniju, preko koje se prijavljuju slučajevi kršenja anti-korona mera. Ko je pozvan da prijavljuje? Pa građani? Koga treba da prijavimo? Pa komšije, konobara iz obližnjeg kafića, prodavačicu, pekarku i druge kada primetimo da se ne pridržavaju mera (ne nose maske).

To sve možemo da učinimo preko Vibera, a mere je ustanovio Krizni štab, savetodavno telo u koje su građani potpuno izgubili poverenje.

Sve se to dešava u Srbiji, kojom suvereno vlada jedan čovek. Njemu bi se moglo mnogo toga spočitati, ali ovog puta izdvajamo krajnje bahato, istrajno i tvrdoglavo kršenje pomenutih mera. Dakle, on prvi.

I upravo to je učinio jedan Ivan iz Novog Sada. Prijavio je predsednika.

Uz opis “Ja sam svoju građansku dužnost ispunio. A vi?”, podelio je skrinšot svog ekrana na društvenim mrežama.

Prijavio Vučića
Foto: Luftika/Ivan iz Novog Sada

– Poštovani, želeo bih da prijavim ovog lika, nikad ne nosi masku, a stalno je okružen drugim ljudima. Nadam se da će organi gonjenja ubrzo pronaći ovo lice. U prilogu šaljem fotografije – tekst je poruke koju je Novosađanin poslao na poseban broj Ministarstva zdravlja, namenjen tužakanju komšija.

U želji da saznamo detalje motiva za ovakav postupak, kontaktirali smo Ivana.

– Došlo je krajnje vreme… Pored ove kiše što pada, trebalo bi još nešto da padne – kratko je poručio revoltirani Novosađanin za Luftiku.

Zašto psi beže od Vučića ko đavo od krsta? A on hoće samo da se slika

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

26.4K Shares
26.4K Shares
Share via
Copy link