Novi Sad

Novosađanin osuđen na 8 godina i 6 meseci zbog pedofilije, spopadao decu na Novom naselju

zatvor
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

Viši sud je potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je V. M. (45) iz Novog Sada osuđen na osam godina i šest meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicima.

On je osuđen zbog četiri slučaja nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnicima u junu 2020. godine na Novom naselju.

Izrečena mu je mera zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenima, zabranjen mu je pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada – školovanja svih oštećenih, kao i svako dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenima u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja mere, piše 021.rs.

Nakon izdržane kazne zatvora biće u obavezi da se javlja Policijskoj upravi Novi Sad i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, biće mu zabranjeno posećivanje mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, moraće obavezno da ide u profesionalna savetovališta i ustanove, imaće obavezu obaveštavanja o promeni prebivališta, boravišta, radnog mesta kao i putovanja u inostranstvo Policijskoj upravi Novi Sad.

Ove mere će važiti najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora, a posle isteka svake četiri godine od početka primene posebnih mera, sud će po službenoj dužnosti, odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Slučaj je, prema navodima svedoka, otkriven nakon svedočenja jedne devojčice, a policiji su se obratili i roditelji još maloletnika. Deca su u prisustvu roditelja dala izjave.

V. M. je pre 20 godina već bio osumnjičen za slično krivično delo.

Uhapšeni pedofili iz 4 grada u Srbiji – Valjeva, Beograda, Novog Sada i Sombora (FOTO)

32 Shares
Share via
Copy link