Novi Sad Vesti

Novosađani krijumčarili migrante, novac trošili na pregadan nameštaj (VIDEO)

namestaj krijumcari
Foto: printscreen/MUP

Novosadska policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, lišila slobode osam pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Oni se sumnjiče da su od februara do septembra 2022. godine organizovali nelegalan prelaz 138 migranata preko Srbije, prebacivanje preko granice s Mađarskom, Hrvatskom i Rumunijom, kao i dalji transport do drugih zemalja EU.

Policija je na području Beograda, Novog Sada, Beške, Kule i Vrbasa uhapsila K. M. (33) i P. P. (58), osumnjičene da su suorganizatori ove kriminalne grupe, kao i R. D. (59), S. P. (28), M. B. (32), P. J. (39), R. Ž. (40) i G. K. (24), dok će krivična prijava za isto delo biti podneta nadležnom tužilaštvu i protiv trojice muškaraca starosti 33, 38 i 26 godina.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili K. M. i P. P., za svoje usluge uzimali su od 1.000 do 6.000 evra po migrantu.

Kako se sumnja, oni su na teritoriji Srbije organizovali nabavku i prepravku putničkih i teretnih motornih vozila kojima su krijumčareni migranti i u kojima je izrađivan poseban prostor namenjen za skrivanje migranata, nakon čega su organizovali prihvat migranata i njihovo sakrivanje u prepravljen prostor u putničkim ili teretnim motornim vozilima.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla i dve kese sa amfetaminom i MDMA-om, kutiju sa marihuanom, vagicu za precizno merenje, dva putnička motorna vozila, 9.580 evra, 14 mobilnih telefona i 13 sim kartica, tri pištolja, tri vazdušne puške, 81 metak, dva okvira za pištolj i biber-sprej, zbog čega će protiv osumnjičenih biti podnete odgovarajuće krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: 021, MUP

„Tako je, samo gas! Glavni je onaj od sinoć, mamicu mu je*em“: Snimci hapšenja migranata u Horgošu (VIDEO)

Share via
Copy link