Novi Sad

Novosađani prikupili preko pola tone hrane i još 88.000 dinara za pse zbrinute sa ulice

bravo-hrana-za-pse

U akciji Tima za dobrobit životinja Građanskog pokreta “Bravo” u nedelju sakupljeno je preko pola tone hrane i novca u vrednosti od 88.000 dinara za 74 psa pokojnog Ivana R. Ivanovića.

Kako navode, tokom tri sata u Zmaj Jovinoj ulici građani i građanke su neprekidno prilazili i donirali hranu, tako da je prikupljeno oko 550 kilograma različitih proizvoda.

Istovremeno, mnogi su ostavljali novčane donacije, pa je tako sakupljeno na licu mesta 47.460,00 dinara i oko 350 eura, piše 021.rs.

Ivan R. Ivanović bio je aktivista koji je svoj život posvetio borbi za dobrobit životinja, a široj javnosti postao je poznat zbog protestne šetnje od Smederevske Palanke do Beograda, nakon koje je devet dana štrajkovao glađu ispred Predsedništva, zbog ubijanja napuštenih pasa u Smederevskoj Palanci.

O 74 psa koji su ostali iza njega sada brinu njegova supruga Dobrica i ćerka, a kako bi mogle da nastave da čuvaju životinje, potrebna im je pomoć.

“Bravo” kaže i da svi koji žele mogu i dalje da pomognu tako što donacije mogu da uplate na račun: Dobrica Damjanac, OTP banka, 325-9300500190488-92 ili na PayPal: [email protected]

Iz GP “Bravo” se zahvaljuju građanima i građankama Novog Sada koji su pokazali izuzetno razumevanje i podršku za ovaj oblik aktivizma koji ima za cilj dobrobit životinja u humanom društvu.

Oni istovremeno pozivaju sve zainteresovane da se jave ukoliko žele da udome jedno od troje štenaca koji su bili na štandu tokom akcije, a mogu kontaktirati pokret.

Velika akcija prikupljanja hrane u Novom Sadu za životinje spašene sa ulice

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link