jedenje-ljute-papricice
Foto: Milenko Stanković

Izbor najljućeg čoveka u Novom Sadu je okupio sve ljubitelje ljute paprike u gradu. Pobednik ovog tamičenja u jedenju ljute paprike je stomatolog dr Vladimir Crevar. On je dobio čak i pehar napravljen specijalno za ovu priliku, Dr Crevar kaže sledeće godine će braniti titulu najljućeg čoveka u gradu. Pogledajte kako je izgledalo takmičenje u jedenju ljutih papričica.

– Osećaj je dobar i mislim da bih mogao još ljutog da pojedem, a sledeće godine ću sigurno braniti titulu najljućeg čoveka u gradu – kaže pobednik stomatolog dr Vladimir Crevar i dodaje da ga je prijatelj prijavio na ovo takmičenje, jer prijatelji znaju da njemu ni jedna paprika do sada nije bila dovoljno ljuta.

[fliiby]https://flii.by/file/sgr4tpnfwqi/[/fliiby]

Toster bar iz Novog Sada je zajedno sa fabrikom ljutine Juta Spiza organizovao nesvakidašnje takmičenje kakvo se samo može videti u inostranstvu. Najhrabriji ljubitelji ljutog pomerali su svoje granice u ovom takmičenju. Počeli su sa najmanje ljutom paprikom, dok nisu stigli do kraljice ljutine, čuvene Karolina riper. Ovo je najljuća paprika na svetu, a ima  1.569.300 jedinica na Skovilovoj skali ljutine. U pojedinim primercima ovog povrća izmereno je neverovatnih 2,2 miliona Skovila!

ljuta-papricica-takmicenje
Foto: Milenko Stanković

Posetioci su imali priliku da vide kako se takmičari plaču i znoje se, ali su mogli i da saznaju nešto više o ovim ljutim proizvodima iz male fabrike ljutine ‘Juta Spiza od idejnog tvorca najljuće priče u regionu. Tokom takmičenja svi prisutni su bodrili takmičare, čak i one koji su odustajali. Pravila su bila jasna, kome ne bude dobro, ko popije mleko ili ko sam kaže taj je izgubio. Igra je bila fer i poštena. Pauze su bile duge, jer ljutina, poput osvete, dolazi kasnije, u ovom slučaju nakon 2-3 minuta.

najljuca-paprika-na-svetu-c
Foto: Milenko Stanković

Na ovom takmičenju se mogla osetiti ljutina u vazduhu, a nije ni malo prijatno gledati takmičare kako jedu ljuto, možemo samo zamisliti kako je njima bilo dok su jeli kraljicu ljutine Karolinu riper.

Više o specijalitetima od paprike

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here