Magazin

Vojvođanin pojeo najljuću papriku na svetu! Evo kako je prošao

Izbor najljućeg čoveka u Novom Sadu je okupio sve ljubitelje ljute paprike u gradu. Pobednik ovog tamičenja u jedenju ljute paprike je stomatolog dr Vladimir Crevar. On je dobio čak i pehar napravljen specijalno za ovu priliku, Dr Crevar kaže sledeće godine će braniti titulu najljućeg čoveka u gradu. Pogledajte kako je izgledalo takmičenje u jedenju ljutih papričica.

– Osećaj je dobar i mislim da bih mogao još ljutog da pojedem, a sledeće godine ću sigurno braniti titulu najljućeg čoveka u gradu – kaže pobednik stomatolog dr Vladimir Crevar i dodaje da ga je prijatelj prijavio na ovo takmičenje, jer prijatelji znaju da njemu ni jedna paprika do sada nije bila dovoljno ljuta.

Toster bar iz Novog Sada je zajedno sa fabrikom ljutine Juta Spiza organizovao nesvakidašnje takmičenje kakvo se samo može videti u inostranstvu. Najhrabriji ljubitelji ljutog pomerali su svoje granice u ovom takmičenju. Počeli su sa najmanje ljutom paprikom, dok nisu stigli do kraljice ljutine, čuvene Karolina riper. Ovo je najljuća paprika na svetu, a ima  1.569.300 jedinica na Skovilovoj skali ljutine. U pojedinim primercima ovog povrća izmereno je neverovatnih 2,2 miliona Skovila!

ljuta-papricica-takmicenje
Foto: Milenko Stanković

Posetioci su imali priliku da vide kako se takmičari plaču i znoje se, ali su mogli i da saznaju nešto više o ovim ljutim proizvodima iz male fabrike ljutine ‘Juta Spiza od idejnog tvorca najljuće priče u regionu. Tokom takmičenja svi prisutni su bodrili takmičare, čak i one koji su odustajali. Pravila su bila jasna, kome ne bude dobro, ko popije mleko ili ko sam kaže taj je izgubio. Igra je bila fer i poštena. Pauze su bile duge, jer ljutina, poput osvete, dolazi kasnije, u ovom slučaju nakon 2-3 minuta.

najljuca-paprika-na-svetu-c
Foto: Milenko Stanković

Na ovom takmičenju se mogla osetiti ljutina u vazduhu, a nije ni malo prijatno gledati takmičare kako jedu ljuto, možemo samo zamisliti kako je njima bilo dok su jeli kraljicu ljutine Karolinu riper.

Više o specijalitetima od paprike

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

272 Shares
272 Shares
Share via
Copy link