Novi Sad Uncategorized

Novosađanin iz Laze Telečkog otišao na Kosovo zbog mirnijeg života

Ulica Laze Telečkog nekome omiljeno mesto za izlazak, a nekome noćna mora.

Stanovnik ulice Laze Telečkog, doduše sada već bivši , preselio se u Kosovsku Mitrovicu u potrazi za mirnim životom. Krajnji cilj mu je život na selu i mala porodična farma.

laze-teleckog

Bivši stanovnik ulice Laze Telečkog  odlučio je da zauvek napusti grad i preseli se na Kosovo, kako kaže, zbog izgubljenog mira u toj ulici. Kada je Vanja razgovarala sa njim pre više od pola godine, tada još uvek u Laze Telečkog Srđan joj je rekao da planira da se preseli u šumu jer zbog višegodišnje danonoćne buke u toj ulici, bilo mu je narušeno zdravlje:

“Tražili smo da imamo makar šest sati sna. Mi to tamo nismo uspeli da imamo. Kada ste nenaspavani to utiče na vaš nervni sistem. Postao sam razdražljiv nisam imao strpeljenja prema deci i ženi. Između mene i supruge se izgubila komunikacija.”

Sada, nekoliko meseci kasnije, Vanja je pronašla ovog sada već bivšeg stanovnika ulice Laze Telečkog:

“Mi imamo sad sna, naspavani smo. Trentno smo u Kosovskoj Mitrovici, ali nam je cilj da odemo na selo. Ja ne smem ni da odem kod doktora da odem da uradim analize jer to je trajalo mnogo dugo to nemanje sna i razaranje nervnog sistema.”  objašnjava Srđan.

novi-sad-kafa
Jelena Zmijanac

Njegov san je da pokrene porodičnu farmu, kojom bi namirli sopstvene potrebe:

“Napravićemo po standardima malu mlekaru i farmu i porodično ćemo to da radimo. Imaćemo gotovo proizvod i mleko i sir i kačkavalj. U početku ćemo imati koze i par kokošaka u granicama porodičnog biznisa.” navodi bivši stanovnik ulice Laze Telečkog.

Na poslednjoj komisiji za predstavke i predloge, stanovnici centra grada ponovo su se žalili na buku iz ulice Laze Telečkog. Oni su naveli da se gradska odluka ne poštuje i da i dalje nije rešen problem buke iz kafiće te ulice.

Grad je prošle godine doneo Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih obejkata prema kojoj je radno veme lokala radnim danima do 11, a vikendom do jedan sat iza ponoći. Odluka ne važi za objekte na plovilima, kao i za one koji su van zone stanovanja. Produženje radnog vremena se može dobiti tokom festivala i praznika koji imaju turistički značaj za grad.

Više o profilima na kojima se nalaze lepe fotografije Novog Sada

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

153 Shares
153 Shares
Share via
Copy link