Magazin Novi Sad

Kafanska tuča ili obračun navijača? Napadači na Snajperovog naslednika poznati policiji

tuca-ns
Printscreen

Trojica mladića od 21 godinu, Vojin K., Marko M. i Vojin E. iz Novog Sada osumnjičeni da su u noći između subote i nedelje brutalno pretukli Uroša V. (23) sina jednog poznatog srpskog fudbalskog sudije i dalje se nalaze u policiji koja im je odredila policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pomenuti mladići su prvobitno osumnjičeni da su učinili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda a „Blic“ iz izvora bliskog istrazi nezvanično saznaje da je ono prekvalifikovano u krivično delo učestvovanje u tuči.

– Nakon detaljnog pregleda snimka tuče koji se pojavio na društvenim mrežama i drugih istražnih radnji odlučeno je da se krivično delo za koje su uhapšeni mladići prvobitno osumnjičeni prekvalifikuje, te će protiv njih biti podneta krivična prijava za učestvovanje u tuči. Oni bi trebalo sutra da budu privedeni na saslušanje osnovnom javnom tužiocu jer im ističe policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati. Istragu otežava činjenica da oštećeni Uroš V. nije želeo da sarađuje sa policijom te da je izjavio da se sam povredio što definitivno nije tačno jer sam snimak tuče na kome se vidi kako osumnjičeni rukama, nogama i palicama tuku oštećenog demantuje njegov iskaz dat policiji – objašnjava naš sagovornik.

Od ranije poznati policiji

Dodaje da su dvojica od trojice uhapšenih mladića od ranije poznati policiji.

Jedan od njih nema nikakav dosije dok je protiv drugog ranije bila podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje a protiv trećeg je bila podneta krivična prijava za nanošenje lakih telesnih povreda.

Podsetimo, brutalna tuča dogodila se u noći između subote i nedelje ispred jednog ugostiteljskog objekta u novosadskom Novom naselju u prisustvu više svedoka kada su na Uroša V. nakon kraće svađe i koškanja nasrnuli uhapšeni mladići.

Snimak ovog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama deluje izuzetno krvoločno tako da je pravo čudo da je Uroš V., koga su prijatelji jedva spasili od napadača koji su ga tukli rukama, nogama i palicama dok je ležao na zemlji, zadobio lakše telesne povrede što je „Blicu“ potvrđeno u Kliničkom centru Vojvodine.

– Uroš V. je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine sa lakim telesnim povredama. Pacijent je posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i hirurškog zbrinjavanja otpušten na dalje kućno lečenje – rekli su za taj medij tada u KCV.

Inače, Uroš V. ima više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda a poslednji put je procesuiran prošle godine zbog sumnje da je u februaru sa još nekoliko prijatelja brutalno prebio Nikolu Ćuluma (22) u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba „Vojvodina“.

Kako su mediji pisali, svi osumnjičeni za ovaj incident pušteni su da se brane sa slobode a u zapisniku prijave koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK „Vojvodine“, odnosno svečanom klupskom salonu, koje je dato na raspolaganje navijačima, a gde je navodno uprava kluba odbila da stavi kamere.

Svetlo u sobi bilo je ugašeno te se ne zna ko je tačno koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena.

– Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest – stoji u zapisniku.

Ćulum je pokušao da pobegne ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Napadači na Ćuluma inače slove za „vođe“ navijača Vojvodine i saradnici su Slobodana Milutinovića Snajpera poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK „Vojvodina“ Ratka Butorovića, čuvenog Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine „Firmaša“. S

lobodan Milutinović Snajper se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je krvnički pretukao svoju devojku U. J. u septembru prošle godine.

U javnosti su se pojavile i razne spekulacije o motivu koji je doveo do krvave tuče pa je prema jednim izvorima reč o „običnoj“ kafanskoj tuči, dok je prema drugim izvorima reč o obračunu navijača koji se bore za što bolju poziciju na tribinama od kada je Slobodan Milutinović Snajper u pritvoru.

Po svemu sudeći javnost će biti uskraćena za pravu istinu jer će se motiv tuče teško saznati zato što niti osumnjičeni niti oštećeni nisu spremni za saradnju sa policijom i tužilaštvom u rešavanju ovog krivičnog dela.

Hapšenja u Novom Sadu zbog krvničkog prebijanja Snajperovog naslednika

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link