Novi Sad

Novi Sad dobija ulice Dragana Nikolića, Mire Stupice, braće Grim…

dragan nikolić
Foto: Printscreen

Novi Sad će dobiti ulice po Milunki Savić, Draganu Nikoliću, Miri Stupici i Velji ribaru, odlučenoje na sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta.

Tom prilikomu razmatrani su nazivi ulica na Adicama i u Veterniku.

Prihvaćeni su nazivi ulica, a na predlog MZ „Adice“, grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, oni su dati: po Vuji Milanoviću, Velji Ribaru, Miri Stupici, po Sremskom dobrovoljačkom odredu, po Draganu Nikoliću, braći Grim, po Stevi Čuturilu, po Jovanu Tucakovu, Milunki Savić, po dr Miodragu Laziću, a ulica koja ide duž kp 4050 bila bi Ulica svetogorska, piše 021.rs.

Na sednici je prihvaćen predlog Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije, kojim bi se ulici koja počinje između kp 3573/4 i kp 3573/6, ide celom dužinom kp 3573/5 i završava se između kp 3573/27 i kp 3573/7, sve u KO Veternik, dao naziv po Vitomiru Kuzmanoviću, vojniku Novosadskog garnizona i podoficiru Vojske Jugoslavije koji je stradao 1998. godine braneći granice naše zemlje u rejonu karaule „Prva crnogorska brigada“ na Kosovu i Metohiji.

Komisija je prihvatila i predlog Dragića Josifovića iz Sremske Kamenice, uz saglasnost stanara ulice i podršku Srpske pravoslavne parohije Paragovo, kojim bi se postojeća Ulica plandište preimenovala u Ulica Vukova.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

Izvor: 021.rs

Promena naziva beogradskih ulica podelila javnost, stiglo pismo i iz Maribora

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link