Magazin Novi Sad

Oglasio se direktor novosadske škole u kojoj je učiteljica htela da pali tamjan zbog korone: Evo šta je poručio deci i roditeljima

U jednoj novosadskoj osnovnoj školi izašlo se sa predlogom da se na početku časa pali tamjan i da izgovori “Oče naš”. Na to je najpre reagovala javnost, a danas je tim povodom reagovao i direktor ove ustanove.

Naime, dan pre nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu poslala je predlog roditeljima svojim učenika, piše Blic. On glasi ovako:

– Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Oče naš – piše u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odeljenja četvrtog razreda uz sliku na kojoj piše “Gde se tamjan pali, tu virusa nema”.

Direktor škole Sašu Gajić rekao je Blicu da je slučaj saznao juče, te da je kontaktirao sve nadležne institucije i da su sve sporne radnje obustavljene.

– Odmah po saznanju za aktivnosti učiteljice 4/3 odeljenja koje nisu predviđene Planom rada koji je usvojilo Nastavničko veće na predlog Tima za obezbeđenje kvaliteta i razvoja ustanove i Pedagoškog kolegijuma, obustavio sam aktivnosti učiteljice koje nisu u skladu sa usvojenim Planom rada i preporukama Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije – naveo je on.

Direktor škole se u ime škole i u svoje lično ime izvinio svim učenicima i njihovim roditeljima koji su se našli pogođeni ovim aktivnostima.

Direktor škole je naveo i da je za sutra zakazan sastanak svih organa i predstavnika Saveta roditelja kako bi se odlučilo da li će učiteljica snositi posledice.

– O utvrđivanju eventualne odgovornosti učiteljice odlučivaće nadležni organi škole u narednom periodu – zaključio je direktor.

Prvo Oče naš i tamjan, pa čas može da počne: Nesvakidašnji ritual u novosadskoj školi

Izvor: Telegraf

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

779 Shares
779 Shares
Share via
Copy link