Novi Sad

Novi Sad tokom policijskog časa postaje velika operska pozornica

Tokom policijskog časa za prvomajske praznike, u različitim kvartovima Novog Sada, opera Srpskog narodnog pozorišta održaće seriju mini-koncerata, objavila je ta kulturna institucija, a preneo N1.

Kako se navodi, osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije, tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru „Bella ciao“.

„Za mnoge je kultura nešto sekundarno, ne od velike važnosti za zdravlje ili život. Ipak, mi ne verujemo da je tako i to nam je pokazalo iskustvo, ali i reakacije koje dobijamo iz celog sveta od početka pandemije“, izjavio je direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Svi koncerti ujedno su i znak zahvalnosti za sve one koji su neumorno radili tokom policijskih časova i karantina, od medicinskih radnika, preko medija do pripadnika policije. Iz tog razloga, koncerti se i organizuju uz podršku Policijske uprave Novi Sad, piše u saopštenju.

Članovi orkestra i solisti su poručili da ne očekuju da će se sutra vratiti u sale, kao da se ništa nikada nije desilo, ali mogu da se vrate korenima pozorišta i muzike i pokažu publici da je pozorište i dalje tu.

Smrt fašizmu i korona virusu – majstori opere Srpkog narodnog pozorišta (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


24 Shares
Share via
Copy link