Novi Sad

Horor scena u Novom Sadu, policija u napuštenom objektu pronašla telo psa obešeno o kanap

ubistvo-uvidjaj-policija
Foto: Ilustracija, Mondo/Stefan Stojanović

Pripadnici novosadske policije u nedelju uveče na Detelinari u napuštenom objektu u vlasništvu Železnice Srbije AD (Rumenačku put BB), zatekli su beživotno telo psa koje je visilo na kanapu.

Ova informacija je portalu Mojnovisad.com potvrđena u Osnovnom javnom tužilaštvu.

– Dana 27.11.2022. godine dežurni zamenik javnog tužilaštva obavešten od strane PU Novi Sad PI Detelinara da je u napuštenom objektu, koji objekat je u vlasništvu Železnica Srbije AD, ulica Rumenački put BB, pronađeno telo životinje – psa, obešeno o kanap, bez znakova života, koje delo je izvršeno od strane NN lica, te je dežurni zamenik javnog tužilaštva krivično delo kvalifikovao kao ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269. stav 1.

Krivičnog zakonika, nakon čega je naložio da radnici JKP „Zoohigijene i Veterine Novi Sad“ izađu na lice mesta i da telo psa prenesu na Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“, te da se izvrši veštačenje – obdukcija psa od strane tog instituta, koji postupak je u toku – stoji u odgovoru tužilaštva.

Kako pomenuti portal nezvanično saznaje nesrećni pas je navodno bio zaklan i rasečen.

Po količini krvi koju su policajci zatekli, pretpostavlja se da je više životinja nastradalo na tom mestu. Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspeli dobiti.

Redakcija se obratila i Policijskoj upravi grada zbog ovog slučaja, ali nije dobila odgovore.

Ubijanje i zlostavljanje životinja kao krivično delo

Član 269 Krivičnog zakonika Republike Srbije u vezi ubijanja i zlostavljanja životinja kaže sledeće:

(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama,učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

3.) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama,kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine i novčanom kaznom.

Uginula Kaja, pas kojem je dečak zabio ekser u glavu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

61 Shares
Share via
Copy link