Magazin Novi Sad

Uginula Kaja, pas kojem je dečak zabio ekser u glavu

Pas Kaja, kojem je 12-godišnji dečak u Novom Sadu u sredu zabio ekser u lobanju, uginuo je. To je saopštilo Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS.

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad- Spans su u sredu, 26. maja oko 20 časova dobili od jedne sugrađanke informaciju da je na Satelitu videla psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

Prizor koji su zatekli bio je potresan. Malena kujica, dezorjentisana sa ekserom koji viri iz glave.

Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat.

Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja.

Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe.

Uprkos borbi veterinara, volontera SPANS-a i Kajine porodice, ona nije uspela da se oporavi od monstruoznog napada.

12-godišnjak iz Novog Sada koji je psu zakucao ekser u glavu krivično neodgovoran

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Da se kazni, ali pravi počiilac, jer svi veterinari su saglasni da je Kaja upucana građevinskim pištoljem za eksere! Dakle, zahtevati obdukciju, forenzičku istragu i procesuiranje svih odgovornih!

OGLAS

PARTNERI SAJTA


10K Shares
10K Shares
Share via
Copy link