Novi Sad

“Novi Sad na vodi” je ekološki masakr – vlast tretira grad kao svoj plen

“Ova vlast tretira sve kao svoj plen, pa tako i Novi Sad. Za njih je Novi Sad mesto koje služi da oni (SNS) zadovolje svoje porive za moći i novcem. Sve što rade rade kako bi zadovoljili svoje interese i interese njihovih saučesnika, odnosno investitora. Svi zajedno moramo poslati poruku vlasti – ‘Vidi gari ne može’”, rekao je na tribini “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može” aktivista Milan Vujić koji je pre nešto više od mesec dana bio žrtva prebijanja.

Tribini, održanoj u utorak veče preko puta brodogradilišta, prisustvovalo je više od stotinu Novosađana koji su apsolutno saglasni u tome da projekat “Novi Sad na vodi” novosadsku obalu Dunava prepušta u ruke građevinskoj mafiji, a istovremeno uništava pluća Novog Sada – Šodroš i Kameničku Adu.

Pprofesor Filozofskog fakulteta Boris Popov rekao je da je projekat koji će uništiti ovoliku zelenu površinu da bi se izgradilo nešto što će koristiti samo određeni ljudi potpuno besmislen, piše 021.rs.

Arhitekta Dragoljub Bakić uporedio je najavljeni projekat sa Beogradom na vodi, ali i planiranom sečom šume na Košutnjaku.

“Ovi vaši gradski maheri prevazišli su one beogradske. Oni tamo nisu mogli da smisle ništa pametnije, nego da krče šumu u Košutnjaku kako bi pravili stanove, ali ovi su izmislili da prave građevinsko zemljište od vodnog zemljišta”, rekao je Bakić.

Kako je ocenio, gradovi su vlastima dati da ih čuvaju, a oni su to javno dobro prisvojili.

“To je sve jedna ista bratija koji u osvajačkom zanosu krče i čerupaju gradove Srbije ubeđeni da na to imaju pravo jer su osvojili izbore i dobili svoj partijski plen”, rekao je Bakić.

Projekat “Novi Sad na vodi” obuhvata Šodroš, brodogradilište i Ribarsko ostrvo. Novim urbanističkim planom predviđena je izgradnja turističkih i stambenih objekata, a na jednom delu je planirana i dvadesetospratnica.

Novi Sad na vodi: Tajanstveni naprednjački projekat za NOVI Liman

27 Shares
Share via
Copy link