Novi Sad Vesti

Novi sad i danas stoji, očajni poljoprivrednici nastavili bolokade (VIDEO)

blokada

Centar Novog Sada u blokadi je četvrti dan za redom, a poljoprivrednici koji protestuju ispred zgrade Vlade Vojvodine traktorima su blokirali centralne saobraćajnice u 10 časova.

Kako javlja reporterka 021.rs sa lica mesta, poljoprivrednicima nije namera da poremete kretanje građana u velikoj meri.

Poljoprivrednici su se odlučili na nastavak blokada usled nezadovoljstva izostankom reakcije Vlade Srbije na sve njihove zahteve.

Njihovi traktori su do kasno sinoć blokirali saobraćaj na ključnim saobraćajnicama u gradu, a usled nezadovoljstva ishodom pregovora o uslovima proizvodnje i rada sa Vladom Srbije. Traktori su blokirali saobraćaj duž Bulevara Mihajla Pupina, na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, kao i Varadinski most.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Izvor: 021

Ona da vozi traktor, on da otvara kapije! Jelena (27) iz Pirota nakon razvoda postala opasna poljoprivrednica

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link