Koronavirus Novi Sad

Novi Sad verovatno uvodi dodatne mere, u KCV trenutno 254 pacijenta

Dodatne mere za sprečavanje širenja virusa korona verovatno će uskoro morati da budu uvedene u Novom Sadu, najavio je danas pokrajinski premijer Igor Mirović koji je i u pokrajinskom Kriznom štabu za borbu protiv virusa korona.

Pokrajinski premijer Igor Mirović je izjavio da je Novi Sad već uveo brojne mere i da će sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem danas razgovarati o daljim potezima, piše 021.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Mirović je naveo da Novi Sad ima 796 zaraženih stanovnika, od koji je 161 hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi se trenutno od korone leče 254 pacijenta.

U Vojvodini je 1.621 aktivnih slučajeva, od čega su 82 obolela u Vrbasu, u Sremskoj Mitrovici je njih 85, a u Pančevu 108, dok u ostalim mestima ima manje zaraženih.

Kako navodi Mirović, i dalje je svakog dana je sve više novozaraženih i ocena epidemiologa je da je stanje u Vojvodini nepovoljno.

– Juče smo, a to su bili podaci do 15 časova, imali najveći broj obolelih do sada u jednom danu – 162 u Vojvodini, a od toga 79 u Novom Sadu. To pokazuje da je Novi Sad i dalje najugroženiji i da ćemo verovatno morati u njemu da preduzimamo dodatne mere. Koje će to mere biti odlučiće lokalni Krizni štab. Pozvao sam gradonačelnika Vučevića na konsultacije i danas ćemo imati sastanak – kaže Mirović.

Od početka epidemije u martu u Vojvodini je registrovano ukupno 3.010 zaraženih virusom korona, dok su u pokrajini ukupno preminule 63 osobe od kjih je većina lečena u Kliničkom centru Vojvodine.

Ovi podaci o obolelima odnose se na period do 14. jula u 23:59 časova, a detaljniji podaci nisu izneti već je samo ponovo rečeno da ih nadležni pokrajinski organi ne saopštavaju jer je takav stav struke, a kako se ne bi dešavalo da ljudi odlaze u opštine koje su manje pogođene ili da se u tim sredinama građani komotnije ponašaju. Mirović je rekao da podatke samo ponekad saopšte da bi izašli u susret javnosti.

Na pres konferenciji predstavnika Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje i Instituta za javno zdravlje Vojvodine saopšteno je i da su kapaciteti zdravstvenih ustanova pri kraju, ali da ima još mesta u nekoliko klinika (zgrada rehabilitacije, ORL, Oftomologija, Neurologija, Neuropsihijatrija i Urgentni centar), a da se razgovara i o tome da ukoliko bude potrebno, narednih dana bude aktivirana zgrada Vojne bolnice u Petrovaradinu.

Gojković: Ja sam za to da ko neće da nosi masku, potpiše da neće pomoć!

61 Shares
Share via
Copy link