Magazin Novi Sad

Kuda za Dan zaljubljenih u Novom Sadu, ‘Prestonica Ljubavi’ nudi mnoštvo mogućnosti

Novi Sad grad ljubavi
Foto: Pressinfo

Novi Sad je u 2022. godini, pored titule “Evropske prestonice kulture” ponovo i “Prestonica ljubavi”.

Ako planirate romantičan izlazak za Dan zaljubljenih, Novi Sad nudi mnoštvo mogućnosti. U susretu Danu zaljubljenih preporučujemo neka romantična mesta.

Restorani sa savršenim pogledom

Petrovaradin i Petrovaradinska tvrđava su možemo slobodno reći simbol grada i omiljeni među Novosađanim, a i savršena su opcija za romantičan izlazak. Tu je i restoran “Terasa” pored čuvenog sata sa odličnom kuhinjom i fenomenalnim specijalitetima.

Kada su u pitanju restorani u centru izdvojićemo jedan od najpoznatijih lokala na krovu tržnog centra Bazar – “Giardino”. Pruža vam pogled na ceo Novi Sad, imaju odličnu hranu i veoma prijatnu atmosferu.

Ukoliko ste ljubitelj vina degustiranje vina, Vinska kuća Kovačević nadomak Novog Sada je uvek savršen izbor. Nude veliki izbor vina koje priča o Vojvodini, ukusnom grožđu i dugoj tradiciji porodice Kovačević.

Fruška gora

Ukoliko biste za Dan zaljubljenih pobegli van grada, ali ne predaleko, Trandžament može biti pravi izbor jer vas tamo čeka neopisiv pogled na Frušku goru. Ili možda vaš izbor budu neki od prelepih vidikovaca Fruške gore.

Izletišta Fruške gore
Foto:NP Fruška gora

Ledena dvorana

Ukoliko volite aktivno da provodite Dan zaljubljenih, svratite u Ledenu dvoranu na Spensu. Na novosadskom klizalištu uvek je dobar provod, a mnoge ljubavi su se upravo tu izrodile. Smene za građane možete pogledati ovde .

Skoro svi kafići, barovi  i restorani u Novom Sadu  su pripremili za ovaj produženi vikend fenomenalnu muziku, sjajne izvođače i još bolju atmosferu. Izbora je zaista dosta, tako da verujemo da će te pronaći nešto po svom ukusu.

Festival ljubavi

Festival ljubavi
Foto:FB/Festival ljubavi Novi Sad

 

U našem gradu je 10.februara na Platou ispred TC “Promenada” svečano otvoren “Festival ljubav” koji Novosađanima nudi razne sadržaje.

Pored kućica u kojima se prodaje hrana, slatkiši, vino, pokloni za Dan zaljubljenih i Dan žena, kao i suveniri, na festivalu se nalaze i foto-pointi, poput – Krila anđela, Love Gate, Kissing Point, Old Photo Booth, Ljubavna osmatračnica i brojne druge aktivacije.

Organizovan je bogat muzički program, a brojne zanimljivosti se održavaju na samom platou, ali i na mnogim drugim lokacijama u Novom Sadu.

Festival će trajati do 10.marta.

Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada

Kompanija @colormediacommunications u okviru Festivala ljubavi organizuje tematsku turu kroz koju ćemo se upoznati sa bogatom istorijom slavnih novosadskih parova.

 

Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada
Foto: FB/ Festival ljubavi Novi Sad

Oni pozivaju sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o ljubavnoj istoriji Novog Sada, da se za turu prijave putem mejl adrese: [email protected]

Obilazak lokacija sa početkom u 11 časova startuje sa platoa TC Promenada, gde se i održava festival.

Naziv jednosatne tematske ture je “Ljubavna istorija Novog Sada”, a uključuje: novosadski korzo i zabava nekadašnje novosadske mladeži i ljubavi slavnih ličnosti.

Publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodič Biljana Milošević.

Za Dan zaljubljenih poklonite voljenoj osobi komad svemira po pristupačnoj ceni

Čitajte Luftiku na Google vestima

27 Shares
Share via
Copy link