Koronavirus Srbija

Medicinska sestra iz Novog Pazara: Devojčica sa fotografije se gušila i kašljala

medicinska-sestra-kovid
Ilustracija

Društvenim mrežama danima kruži fotografija devojčice kako prima infuziju napolju, ispred dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Na fotografiji se mogu videti majka deteta i medicinska sestra, koja je izjavila da je devojčica imala napad gušenja.

– Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena teralija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj.

Zamolilo me je ‘Mogu li ovde’. Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odeljenja da se detetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene – napisala je ona.

Smatra da ko god je napravio fotografiju nije imao dobre namere.

– Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna) Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora – istakla je ona.

Pozvala je građane da podrže medicinske radnike u ovom periodu.

– Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane. P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam Da snosim odgovornost – zaključila je.

Dragi prijatelji, poštovani građani Novog Pazara Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju…

Gepostet von Muamera Turković am Sonntag, 5. Juli 2020

Lončar o fotografiji devojčice u Novom Pazaru: Boluje od astme, nije smela u crvenu zonu

31 Shares
Share via
Copy link