Koronavirus Srbija

Lončar o fotografiji devojčice u Novom Pazaru: Boluje od astme, nije smela u crvenu zonu

zlatibor-loncar-2

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas da se o koronavirusu objavljuju samo proveren informacije i saopštio da devojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

– Devojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoc na najadekvatniji nacin da se ne bi zarazila – istakao je Lončar povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru, javlja B92.

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle cega je vraćena i oseća se dobro.

– Ne treba zloupotrebljavati neproverene informacije i širiti paniku među građanima – apelovao je Lončar.

Ranije je koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije, saznaje naš portal.

On je najavio kazne za one koji su ostavili dete napolju.

Podsetimo, ranije tokom dana ministar Rasim Ljajić izjavio je da je u Novom Pazaru od 1. aprila do 2. jula umrlo 46 ljudi.

Pesmom protiv korone: U bolnici u Novom Pazaru zajedno zapevali lekari i pacijenti! (VIDEO)

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link