Magazin

Protest Novopazaraca ispred Opšte bolnice: Hoćemo tačan broj preminulih (VIDEO)

Meštani Novog Pazara okupili su se danas oko 11 časova ispred Opšte bonice u tom gradu, gde protestuju i traže smenu Kriznog štaba.

Glavni motiv današnjeg protesta je loše stanje u bolnici i činjenica da nadležni prikrivaju tačan broj umrlih u tom gradu.

Takođe grupa građana koja organizuje u pozivu je navela da žele da stanu na put krađama donacija koje su ovih dana stizale u Novi Pazar.

Svi okupljeni imaju pištaljke i non-stop zvižde.

Osim pomenutih transparenata, mogu se videti i natpisi “Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire!”, “Gde su lekovi iz Turske?”, “Lečimo se o svom trošku”.

“Građani traže da se prestane sa sakrivanjem podataka, svi Pazarci znaju realno stanje, ko god prođe pored bolnice vidi gužve, a oni govore da se situacija smiruje. Ja sam ostavio posao da bih došao da protestujem. Ovo nije stvar nijedne stranke, ovo je stvar ove čarsije i ovog grada”, kaže Marko za portal Nova.

Kako kaže još jedan demonstrant Rifat Salković, “hoćemo tačan broj umrlih, hoćemo da znamo gde su donacije, hoćemo da se preispita ko i šta se iznosi u crnim kesama iz bolnice u Novom Pazaru, uz pomoć osoblja bolnice”.

Okupljeni viču “Đerlek, izađi pred narod” i “Đerlek, zašto lažeš”.

Mogu se čuti i dovikivanja “Sluge Vučićeve”.

Podsetimo, građani danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju preminulih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema dr Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, podnese ostavku.

Limeni sanduci kriju pravu brojku umrlih u Novom Pazaru

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link