Putovanja

Novi Kindle Paperwhite

Ako želite da spojite dve naizgled nespojive stvari, knjige i tehnologiju, e-čitači knjiga su pravi odabir za vas. Možete da uživate u čitanju, a ne morate da idete do biblioteke ili knjižare, dovoljno je samo da nekoliko puta kliknete i knjiga će već biti u vašim rukama, odnosno na vašem uređaju.

Nedavno je Amazon predstavio poboljšanu verziju svog e-čitača knjiga Kindle Paperwhite. Novi mat ekran od šest inča ima rezoluciju 1440 x1080 piksela koja je duplo bolja u odnosu na prethodni model. Bez obzira na ovu visoku rezoluciju, baterija će i dalje trajati dovoljno dugo.

kindle-3

Za Kindle Paperwhite napravljen je i poseban font Bookerly. S novim fontom smanjuje se stepen umaranja očiju za vreme čitanja. Novina je i izmenjeni sistem slaganja teksta, pa će sada čitanje digitalnih knjiga malo više podsećati čitanju papirnih izdanja. Osim ovoga, unapređen je i sistem razdvajanja reči i pozicioniranje slova. Sve ove promene samo govore o tome koliko je Kindle ustvari profesionalan.

Možda se pitate koja je razlika između čitanja knjiga na računaru i Kindle uređajima. Prva prednost Kindle-a jeste to što je manji od kompjutera, pa je veoma praktičan za nošenje. Ovaj uređaj pogodan je i za čitanje na suncu. Takođe, baterija traje veoma dugo, posebno ako je wireless ugašen.

kindle-2

Osim Kindle Paperwhite-a, u Amazonovoj ponudi dostupno je još nekoliko uređaja. Svi oni olakšaće vam čitanje, a i poboljšaće vam uživanje u njemu.U Srbiji se za sada mogu nabaviti samo naručivanjem sa glavnog sajta Amazona. Amazon ima ogroman broj knjiga koje se mogu kupiti u Kindle formatu. Njihove cene se razlikuju od izdanja do izdanja, ali najčešće su dosta jeftinije od papirnih knjiga, a neke su čak i besplatne.

Za sve ljubitelje književnosti, nema bolje stvari od ovih e-čitača knjiga.

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link