Magazin Srbija

Novaka odrali naživo, a 3 crne ruke lete da mu skinu krunu s glave (FOTO)

natalija-misevic-djokovic
Foto: subotica.com

U zanosu inspiracije svako kreativno ispoljenje dolazi iz dubine duše. Iz njega nastaju umetnička dela koja su suštinski neprocenjiva, a svakako, vredna pažnje.

Galerija porodice Gabrić na Paliću, odnedavno može da se pohvali još jednim umetničkim delom. U pitanju je nesvakidašnje ulje na platnu – Novak Đoković, rad mlade umetnice Natalije Mišković. Ona je našeg najboljeg sportistu naslikala po ideji svog dede Blaška Gabrića, osnivača četvrte Mini Jugoslavije i velikog ljubitelja sporta.

– Novak je mogao da osvoji 21. grend slem i pre nego što je počeo Australian open, a ja sam naručio od Natalije da naslika Noleta. Trebalo je da bude prikazan sa krunom i trofejem, ali pošto su se onako poneli prema njemu, on je naslikan kao da su ga odrali naživo, kao jarca, i da žele da ukradu njegovu krunu i da spreče da postane najbolji teniser sveta.

Uništili su nam Jugoslaviju a sada sprečavaju da srpski sportisti postanu najbolji na svetu. Zapad ne može da prihvati da oni tako veliki nemaju jednog ovakvog igrača. Ovo je odgovor na nepravdu koju je doživeo i pokazuje kako Zapad maltretira naše sportiste. Da svet vidi kako i umetnici mogu da stanu na stranu sportista – ističe Blaško za portal subotica.com.

blasko-gabric
Foto: subotica.com

Kao bivši gimnastičar i veliki zaljubljenik u sport, Blaško je uživo pratio devet olimpijskih igara i veliki broj svetskih i evropskih prvenstava u mnogim sportovima.

– Čovek ne može da opiše kakav je osećaj kada jedna mala zemlja osvaja medalje, penje se na pobedničko postolje. Navijati za našu zemlju je takođe neopisiv doživljaj, taj adrenalin, smeh, pesma je nešto što se ne može ponoviti.

To niko nema. Noleta sam gledao nekoliko puta uživo, a gotovo uvek na televiziji.  Noleta branimo, bodrimo ga da se ne preda i da pokaže da je zaista najbolji – priča Blaško.

natalija-misevic-umetnica-2
Foto: subotica.com

Mladoj umetnici Nataliji Mišović, studentkinji master studija na Akademiji klasičnog slikarstva, ovo je prvi put da na ovakav način predstavlja portret jedne poznate ličnosti.

– Oživela sam Blaškovu ideju, nije bilo lako uklopiti sve detalje u jednu celinu, ali vodila me je ta dedina strastvenost. Koristila sam njegove fotografije iz novina, iz različitih uglova, kako bih ga što bliže dočarala.

Ovo je bilo jedno zanimljivo iskustvo. Važno mi je da se oseti Novakova energija.  Zadovoljna sam kako izgleda, ali posle nekog vremena vidim da je možda moglo malo drugačije. To je i čar umetnosti – zaključuje mlada umetnica Natalija Mišović.

djokovic-portret
Foto: subotica.com

Izvor: subotica.com

Novaka prognali kao lopova, a Australijanka se takmiči iako je pozitivna na COVID-19

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link