Magazin Svet

Novaka prognali kao lopova, a Australijanka se takmiči iako je pozitivna na COVID-19

novak-djokovic-tali-gil
Novak Đoković, Tali Gil; Foto: EPA/ NEIL HALL; VINCENT JANNINK

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu kao da ne mogu bez skandala. Iz dana u dan se pojavljuju priče gotovo orvelovskog scenarija, pa tako novinari odvlače u toku uključenja uživo, sportistima dozvoljavaju da učestvuju, pa ih onda izbacuju…

Ipak, ne u slučaju jedne Australijanke, koji je potpuno suprotan onome što je Novak Đoković doživeo u njenoj otadžbini.

Tali Gil je već bila spremna da napusti Peking jer je dobila opomenu od organizatora, nakon što je dobila pozitivan test na koronavirus.

Ipak, onda se desio neverovatan preokret. Australija je uložila žalbu, pa će ona i njen karling partner Dan Hjuit moći da se takmiče na Zimskim olimpijskim igrama.

Na kraju je Kina popustila i dozvolila Gil da se takmiči iako je pozitivna na koronavirus, a razlog ovakve odluke nije saopšten.

Australijski karling tim će tako u punom sastavu igrati protiv Švajcarske. Posebno je bila zanimljiva reakcija jednog brazilskog portala koji je objavio vest sa naslovom.

„Nakon što su Đokovića tretirali i prognali kao lopova, Australija dobila dozvolu za takmičarku da se nadmeće sa kovidom-19“, preneo je „Mondo„.

Sve ovo je pokazalo da Australija nema jedinstvene aršine kada je u pitanju koronavirus jer su manje od mesec dana ranije proterali Novaka Đokovića za kog je ocenjeno da je rizik po javno zdravlje. Politika je još jednom upetljala prste u vrhunski sport.

Novak se i dalje stalno pojavljuje u štampi Australije, a sada njegov slučaj predstavlja polaznu osnovu za političke sukobe u ovoj zemlji pred izbore.

Novak Đoković kod Vučića: Hvala na podršci, za 7-10 dana ću otkriti šta se sve dešavalo u Australiji

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

98 Shares
Share via
Copy link