Magazin

Sećam se kada je otac stavio 10 maraka na sto i rekao: ‘Ovo je sve što imamo’

Novak Đoković i njegova porodica prošli su veliki i težak put da bi on postao teniski šampion kakav je danas.

Najveći srpski igrač u istoriji i njegovi najbliži prošli su kroz mnoga odricanja i njihova teška životna priča imala je srećan kraj, jer je Nole postao „Broj 1“ i osvajač (za sada) 16 grend slemova.

Ipak, Đoković i dalje pamti kako je bilo kada je trebalo donositi teške odluke i suočiti se sa velikim poteškoćama. O tome je za vreme učešća na Australijan openu govorio u intervjuu za „Njujork tajms“

„Deset nemačkih maraka bilo je kao 10 dolara, a moj otac je rekao: ‘Ovo je sve što imamo’. I rekao je da više nego ikad moramo da se držimo zajedno, da zajedno prođemo kroz to i da nađemo izlaz. Bio je to veoma snažan i veoma uticajan momenat za moj razvoj, moj život i na život svih nas“, izjavio je Novak.

Poznata je priča da je Novak 1999, sa 12 godina, otišao u Minhen u tenisku akademiju Nikole Pilića, što je bio početak njegovog uspona ka najvišim vrhovima. Dvadesetak godina kasnije, Nole je takođe otac i uživa u toj ulozi.

„Rano se budimo, jer vodim sina u školu, pa onda ujutru spremamo sokove u kuhinji. Onda gledamo izlazak sunca, pa se grlimo i pevamo. A, onda prođemo i malo joge“, izjavio je on, prenosi Mondo.

Za sve što je ostvario i što mu se dogodilo u životu Đoković je izuzetno zahvalan.

„Svi pričaju o trofejima, dostignućima, rekordima, istoriji i zaista sam blagosloven da se nalazim u poziciji da budem jedan od ljudi koji vode ovakve konferencije. Zaista sam zahvalan za karijeru koju sam imao, ali za mene je trenutno tenis više osnova, nego opsesija individualnim dostignućima“, rekao je veliki šampion.

Novak je super i jasno je zašto većini sveta smeta, ali zašto ga Srbi ne podnose

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

484 Shares
484 Shares
Share via
Copy link