Svet Vesti

Novakova viza odbijena u poslednjem momentu, mediji odluku čuli pre tenisera

novak
Printscreen

Najboljem tenisera sveta Novaku Đokoviću drugi put je odbijena viza, iako je sudija prethodno presudio u Novakovu korist.

Ipak, to ne mora da znači i automatsku deportaciju, Novak ima pravo na žalbu i otvoreno je nekoliko opcija da ostane i igra.

Ono što su svi primetili i što izaziva kontroverze jeste satnica – ministar Hok se oglasio u petak oko 17.45 po australijskom vremenu, skoro pa u 18 časova što smanjuje vreme za novu odluku i potencijalnu žalbu Đokovića. Sada sledi vikend, sve će morati da se reši ubrzo, jer Australijan open počinje već 17. januara.

Australijski mediji prenose da Novak čak nije ni dobio informaciju i direktno obaveštenje o drugom odbijanju vize – prvi su saznali mediji.

Kako prenosi austraijski novinar Pol Sakal, često citiran poslednjih dana, Đokovićev pravni tim usmeno je saznao odluku australijskih vlasti 20 minuta pre zvanične objave.

Đoković će već sutra otići na razgovor (saslušanje) u imigracionu službu u Melburnu, a njegovi advokati trenutno razgovaraju sa predstavnicima vlasti. Do tada neće biti u pritvoru, kao što se spekulisalo.

Inače, Novaku je žrebom određeno da će u prvom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića, a sam turnir startuje 17. januara i trajaće do 30. januara.

U međuvremenu, Novak trenira za Australijan open, ali pod velikim balastom neizvesnosti i čekanja odluke australijskih vlasti koje su rešile da mu drugi put odbiju boravišnu vizu.

“Presmešno je, zemlja debelih najzdravijeg čoveka na planeti proglasila pretnjom”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link