Tragedija-službenice-PTT
Film Vesti Novi Sad

Nova rimejk na pomolu: Tragedija službenice PTT-a

Snimanje rimejka filma Dušana Makavejeva “Ljubavni slučaj, ili tragedija službenice PTT-a” počelo je ovih dana u Beogradu. U pitanju je prvi rimejk domaće kinematografije, odnosno novo viđenje čuvenog filma.

Makavejev

Dušan-Makavejevi-Ljuma-Penov

Ovaj rimejk podržao je i autor originala Dušan Makavejev, a svoju podršku dala je i Eva Ras koja je igrala naslovnu ulogu u originalnoj verziji filma, kao i Želimir Žilnik, tadašnji asistent reditelja Dušana Makavejeva.

ljubavni-slucaj-ljuma-penov

Sada, 50 godina kasnije, film se snima na autentičnim lokacijama, a film potpisuje čak devetoro reditelja koje predvodi sve reditelj Milutin Petrović, ispred filmske škole “Preditor”. Ulogu službenice sada igra Ljuma Penov, a pored nje u filmu igraju i Albin Salihović, Marina Bukvički, Ana Todorović Diallo, Anđelko Beroš, Aleksandar Meda Jovanović. Ljuma Penov, koja je đak novosadske Akademije i koja je prve glumačke korake napravila u pozorištima Vojvodine kaže kako se nimalo nije dvoumila oko ovog projekta.

ljuma-penov-portret

Reditelji i glumci

– Jako mi je drago što se ovaj film ponovo oživljava, i to u današnjem vremenu. Na snimanju divno sarađujemo, cela ekipa, i reditelji i glumci. Poseban je doživljaj igrati u rimejku i posebno iskustvo, a za glumca i poseban zadatak. Jako mi je drago da igram u prvom srpskom rimejku i to baš u rimejku ovog filma, jednog od naših najvećih reditelja, Dušana Makavejeva koji je sniman još pre pola veka. Na snimanju nas je i posetio Dušan Makavejev i to je bilo veoma lepo i dirljivo iskustvo za mene – kaže ona.


Ljubavni Slucaj Ili Tragedija Sluzbenice PTT… by roland-kuboth

 Saznajte ko je Ljuma Penov

Luftika
Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow