Beograd

Država po meri manijaka: Osuđenik sa nanogicom nožem napao tinejdžere, pa pušten kući

Osim onih, nažalost očekivanih napada vatrenim oružjem i noževima na ulicama i u kafićima, beogradsku novogodišnju noć obeležio je i jedan zastrašujuč incident.

Naime, u beogradskom naselju Karaburma, osuđenik koji je u kućnom zatvoru, upao je s nožem na tinejdžersku žurku i povredio nekoliko osoba. Iako priveden, napadač s nanogicom posle samo dva sata pušten je iz policijske stanice, prenosi N1.

Horor u ponoć

Novogodišnja žurka u jednom beogradskom stanu – desetak tinejdžera, pod budnim okom dede i babe jednog od njih, proticala je veselo. Dok nije otkucala ponoć!

Upravo tada, na žurku im je uleteo 21-godišnji komšija koji mesecima, kako kažu, ne napušta stan pored njihovog, zbog nanogice koju nosi.

S komšijom, koji je u ruci nosio nož, bio je još jedan muškarac.

“On je lupio na vrata i ja sam mu otvorio, on mi je odmah nož stavio pod grlo, ubo me u ruku, onda sam uhvatio nož, pokušao da ga sklonim, onda sam bežao po kući on me i dalje jurio”, kaže povređeni dečak.

Bežanjem i bacanjem stolica, šesnaestogodišnji dečak je pokušavao da se odbrani. U pomoć mu priskaču deda i drug. Napadači su se ustremili i na njih.

“Ja sam čuo kad je unuk rekao, pazite, ima nož! Video sam siluetu, ovako je držao nož! Jedan njegov drugar, obišao je mog unuka pošao na mene, udario me u bradu, i sam pao”, navodi deda tog dečaka.

“Mene su bacili na patos, počeli da udaraju po glavi, ja sam se u jednoj sekundi samo podigao, i gurnuo dedu na zamrzivač, da ga ne tuku više, i pobegao kroz prozor, u neku zgradu da bi pozvao policiju i moje”, kaže drugi dečak.

Iskakanje kroz prozor i zaključavanje u sobama

I ostali tinejdžeri spas su pronašli iskakanjem kroz prozor ili zaključavanjem u sobe. Policija je ubrzo stigla i odvela u stanicu na Paliluli napadače.

Međutim, dok su povređeni dečaci i deda bili u Urgentnom centru na pregledima i previjanju – napadači su pušteni.

Završen posao

Kako se neko, ko već nosi nanogicu, i ko nožem upadne na tinejdžersku žurku, posle dva sata razgovora u policiji, ponovo nalazi u njihovom komšiluku – pitanje je koje je majka povređenog dečaka uputila policiji.

“Rekli su nam da radi samo dežurna služba i da se javimo u četvrtak. Rekli su da oni nemaju veze s tim, oni su svoj posao obavili, tužilac ih je pustio. Čak nismo dobili ni ime ni prezime tužioca”, navodi majka povređenog dečaka.

Na pitanje da li je tužilac tražio da razgovara sa njenim sinom, ona odgovara da nije i da čak ni uviđaj nije urađen.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva koje je nadležno za ovaj slučaj kažu: protiv dvojice muškaraca podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog nanošenja lakih telesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti.

U Tužilaštvu dodaju da oni ne odlučuju da li će neko nastaviti da nosi nanogicu ili će mu kazna biti zamenjena zatvorom, već je to nadležnost Kancelarije za alternativne sankcije i Suda.

Opasnost na dva metra

I dok se napadač sa nanogicom vratio u stan, porodica napadnutog dečaka i dede, napustila je svoj dom.

“Otišli smo iz stana zato što su na dva metra od nas potencijalne ubice, koje su moje dete napali, stavili mu nož pod grkljan, povredili njegovog drugara, povredili dedu, a oni su sad na slobodi”, rekla je ona.

Brutalna Božićna reklama koju ćete doooooooobro zapamtiti

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
125 Shares
125 Shares
Share via
Copy link