Magazin

Novogodišnja čarolija ima sasvim realne osnove ukoliko gledate očima deteta

santa
Printscreen

Novo istraživanje je pokazalo na koje sve načine deca objašnjavaju postojanje Deda Mraza i njegov mukotrpni posao da poklonima obraduje decu širom sveta. Novogodišnja euforija oduvek najviše raduje one najmlađe, a čak se i roditelji, koji su odavno zaboravili magiju ovog praznika, iznenade kada vide kakve sve ideje i kreativne imaginacije njihova deca uzimaju u obzir tražeći njima logično razjašnjenje misterije.

Deca misle da Deda Mraz juri svetom brzinom munje, nakratko se zaustavljajući sa svojom vojskom od milion vilenjaka na stanicama na kojima deca očekuju poklone.

Takođe, veruju da može zamrznuti vreme i da zna kako da koristi čaroliju.

Anketa sprovedena među 1.500 roditelja i dece pokazala je da su mnogobrojni klinci uvereni da Deda Mraz ima mašinu za smanjivanje stvari koja će milijarde poklona učiniti jako malenima kako bi se mogli spustiti kroz dimnjake.

Takođe nisu bili zbunjeni kada je trebalo objasniti kako njegove sanke sa irvasima lete, jer je 84 odsto anketirane dece reklo da tačno zna kako najpoznatiji deda na svetu sve to ume i postiže.

Istraživanje kod 750 dece uzrasta od šest do 11 godina koja veruju u Deda Mraza, kao i 750 roditelja, otkrilo je da osmoro od desetoro dece misli da su saonice koje vuku irvasi crvene boje. Deo mališana smatra da im Deda Mraz čarolijom dostavlja poklone, a pet odsto dece je reklo da je sigurno u pitanju teleportovanje, jer samo tako može da stigne da uđe u sve domove da bi dostavi dobroj deci poklone.

Još četiri odsto mališana je uvereno da Deda Mraz poseduje moć prolaska kroz zidove. Svako deseto dete smatra da u novogodišnjoj noći uspava ceo svet kako bi neometano, i neprimetno, dostavio poklone.

Zanimljivo je da je čak 40 odsto mališana sigurno da je videlo Deda Mraza uživo, a njih 42 odsto se prisetilo da ga je čulo kako hoda po njihovom krovu ili ispod prozora. Neki nisu bili uvereni da može da postigne sve sam, te su rekli da postoji međunarodni tim Deda Mrazova, a ne samo jedan.

Mogućnost proširenja dimnjaka bilo je još jedno od maštovitijih objašnjenja kako se sa popriličnom veštinom svaki put može spustiti niz dimnjak.

deda zmra
Printscreen

Takođe se pokazalo da deca razumeju veličinu populacije na planeti, jer je njih 54 odsto reklo da misli da Deda Mraz ima najmanje pet milijardi poklona za isporuku širom sveta.

Deca su se pokazala i neverovatno velikodušnom, jer je ogromnih 92 odsto njih reklo da mu je ostavilo nešto da pojede i popije, a samo četiri odsto mališana se nije potrudilo da počasti Deda Mraza za njegov veliki trud.

Gotovo tri četvrtine mališana ostavilo je pitu sa mesom, jer su mislili da mu je to najdraža hrana, a 73 odsto njih je tome dodalo i čašu mleka. Drugi su rekli da su dekici ostavljali čokoladu, čips, pite od sira, pa čak i špagete, piše britanski “Miror”.

Pivo, viski i džin-tonik bili su među najboljim napicima ostavljenim na pragu za Deda Mrazu, dok su mu druga deca ostavljala sokove i vodu, piše 24sata.hr.

Najčešće dečje teorije o dostavi poklona:

  • Koristi se posebnim ključem koji otključava sva vrata na svetu
  • Silazi niz dimnjak
  • Čarolija
  • Teleportovanje
  • Hoda kroz zidove
  • Kreće se jako brzo
  • Pomaže mu vojska vilenjaka
  • Zamrzava vreme
  • Pomaže mu organizacija Deda Mrazova
  • Vraća vreme unazad

Izvor: 24sedam.hr/24sedam.rs

Svi se oduševe kada uđu u Lastin autobus koji vozi Deda Mraz, a najviše mališani (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

38 Shares
Share via
Copy link