Srbija Vesti

Nišliju u dvorištu kuće ujela zmija otrovnica, mladić hitno prebačen u bolnicu

poskok
Poskok

N.D. (33) iz Niša zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru u tom gradu, jer ga je u dvorištu porodične kuće po svemu sudeći ujeo poskok.

Hitna pomoć je intervenisala nakon poziva da je čoveka ujela otrovnica u naselju Devet maj.

– Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svesnom stanju. Tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija – saopštila je doktorka Jadranka Trifunov.

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svestan i kominikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.

– Pregledan je na Infektivnoj klinici gde je primio protivotrov posle čega je upućen na odeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja. Uočena je manja povreda na desnoj potkolenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom – naveli su iz niške bolnice, a prenosi Blic.

Poskok je jedna od dve otrovnice koja obitava na našim prostorima, ali za razliku od šarke, čije je stanište u planinskim predelima, može se pronaći na područjima do hiljadu metara nadmorske visine.

Tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gde je, kako se sumnja, dospeo u vozilu nekog od izletnika koji su posetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

Pravi heroj! Mačak spasao decu od ujeda smrtonosne zmije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link