Magazin Svet

Putniku na aerodromu pronašli 14 kesica umotanih u čarape, pravi šok je usledio kad su ih otvorili (VIDEO)

aerodrom-zmije

Ovog putnika uhvatili su carinski službenici u luci Futian, ulaznoj tački na granici između kontinentalne Kine i Hong Konga, koja se nalazi u Šenženu

Neimenovani muškarac zaprepastio je carinike na graničnom prelazu, kada je uhvaćen u pokušaju da prokrijumčari 14 živih zmija koje je strpao u džepove.

Ovog putnika, navodno, uhvatili su carinski službenici u luci Futian, ulaznoj tački na granici između kontinentalne Kine i Hong Konga, koja se nalazi u Šenženu, piše Telegraf.

Oni su primetili „zabrinutog čoveka“ koji je izbegavao njihove poglede. Presreli su ga i počeli da pregledaju njegove stvari.

Šokantno, otkrili su da nosi 14 zmija umotanih u čarape, a kesice su pronađene u njegovim pantalonama.

Tri zmije su bili loptasti pitoni, poznati i kao kraljevski pitoni, mala afrička vrsta koja je navedena kao „skoro ugrožena“ na Crvenoj listi ICUN-a.

Video snimak pokazuje kako muškarac, obučen u crnu odeću i belu kapu, nervozno proverava džepove dok stoji na kontrolnom punktu.

Snimak se zatim preseca na carinske agente koji trče, pa pronalaze u čarapama sklupčane zmije koje izlaze napolje. Zatim ih pažljivo odvajaju i stavljaju u plastične kontejnere pre nego što ih predaju nadležnima.

U Upravi carina nisu precizirali da li će muškarac biti suočen sa bilo kakvim posledicama.

Oko milion ljudi u Kini poseduje egzotične kućne ljubimce, prema izveštaju iz 2017.

Prema kineskom zakonu, životinje koje se transportuju u i iz zemlje prvo moraju da budu u karantinu i podvrgnuti inspekciji kako bi se sprečile invazivne vrste i zaštitila ekološka bezbednost.

Letite avionom prvi put? Ovo je 11 najčešćih grešaka putnika na aerodromu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link