Magazin Srbija

Ni porodica nije znala da je Cvijan mrtav već 3 godine, saznali pre nekoliko dana

Za smrt Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg člana Srpske napredne stranke, saznalo se tek tri godine kasnije.

Ipak, iako je javnost tek sada saznala za njegovu smrt, možda još čudnija okolnost jeste činjenica da to nije znala ni njegova bivša supruga Aleksandra, ali ni sin.

Cvijanova bivša supruga je prošle nedelje saznala da on nije živ.

“Ni oni nisu znali da je Vladimir preminuo, doduše, on se sa suprugom razveo još pre nekoliko godina, tako da od 2015. godine, praktično, nemaju kontakt.

Poslednji put su se čuli 2017. godine i to posle skoro dve godine pauze, nakon čega je opet nastupila pauza.

Mislili su da je u Americi, a prilikom razvoda supruga nije uspela da dobije ni punomoćje, iako joj je obećao”, kaže izvor blizak porodici za portal Nova.rs.

Kako ističe, bivša Cvijanova supruga je, kada je čula prvu vest, pomislila da je opet reč o nekoj greški.

“Nakon što se 2018. godine pojavila vest da je Cvijan mrtav, oni su mislili da je reč o Vladimirovom dedi, s obzirom da su se isto zvali, a i on je zaista te godine preminuo.

Tako su i sada, odnosno pre nekoliko dana, mislili da je ponovo reč o nekoj neslanoj šali”, kaže izvor i dodaje da oni ne znaju gde je Cvijan sahranjen.

Podsetimo, Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Od kako smo nedavno saznali da je Cvijan preminuo i da se o tome ćutalo tri godine, nadležni zapravo nisu odgovorili ni na jedno konkretno pitanje kako je moguće da niko nije našao za shodno da za sve ovo vreme obavesti javnost da je preminuo ugledni beogradski advokat, nekadašnji saradnik Borisa Tadića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, posebno imajući u vidu da se o smrtima uslovno rečeno manje bitnih ličnosti naširoko govori u medijima.

Zapravo sve što znamo u Cvijnovoj smrti jeste da je završio u Dunavu kod Beograda tog januara 2018. ali kako se našao u reci usred hladnog januara, ostala je misterija do danas.

Više javno tužilaštvo je u svom saopštenju navelo da, budući da na Cvijanovom telu nisu pronađeni tragovi mehaničke povrede, slučaj je zatvoren iste godine.

Kako je vest o smrti advokata i visokog člana SNS-a putovala čak 3 godine

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1K Share
1K Share
Share via
Copy link