nezaposlenost-srbija
Magazin

Kako je direktor škole u Srbiji jednim potezom rešio problem nezaposlenosti i bele kuge

Nezaposlenost, male plate, loši uslovi za rad, odlazak mladih ljudi iz Srbije, slab natalitet. Sve ovo su stvari koje skoro svakodnevno čujemo a koje opisuju život u Srbiji. Jedan čovek je rešio da ozbiljno poradi na tim problemima.

„Ćuti, makar imaš posao“.

Ovo nije čudna niti neobična rečenica koju ovih dana, pa i godina, možete da čujete, a možda ste je i izgovorili nekada.

Onih za koje ta rečenica u ovom trenutku ne važi je oko pola miliona i to – nije loša vest. Naprotiv.

Naime, stopa nezaposlenosti u Srbiji u prvom kvartalu ove godine iznosila je 12,1 odsto, a stopa zaposlenosti 47 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku, piše Espreso.

Prema Anketi o radnoj snazi u tom periodu bilo je 387.100 nezaposlenih, a 2.810.500 zaposlenih. Stopa neformalne zaposlenosti u prvom kvartalu iznosila je 17 odsto, a samo u poljoprivredi oko 57 odsto.

Ipak, da li biste verovali da jedan čovek može da reši sve ove probleme?

Recept za nezaposlenost ima jedan Srbin, koji je bio direktor škole.

On je napisao sledeće:

– Bio sam diša u školi. Stalno je bilo pritisaka za posao. Smislim rešenje Razgovor za posao. Izaberem 5-6 najboljih. Nakon službenog razgovora, naručim kafu, pa neformalno. Kada vidim da neka planira decu, nju zaposlim. 25 beba se rodilo! Oni drugi zamena.Svi srećni Otac Makarije.

Hrabri profesor iz Velike Plane posle 20 godina rada dobija posao za stalno

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

nezaposlenost-srbija

10 Shares
Share via
Copy link