Magazin Novi Sad

Pljušti k’o iz kabla u NS, a čuvar Telepa meditira na raskrsnici na hladnom betonu (VIDEO)

Čuvar telepa na kiši
Foto: Screenshot / Instagram / nsukrivo

Nestabilne vremenske prilike su postale praktično normalna pojava u poslednjih mesec dana, pa smo se navikli da se nad našim gradom smenjuju monsunske kiše i zraci sunca, a ponekad se ove dve prirodne pojave dešavaju istovremeno.

Tako nikog nije preterano iznenadilo još jedno jako nevreme, koje je pogodilo juče Novi Sad – padalo je kao iz kabla, ulice su plivale, dok je jak vetar kidao grane sa drveća.

Ukoliko ste se zadesili u to vreme na ulici, verovatno ste potrčali da potražite obližnji zaklon što brže možete, kako ne biste bili mokri do gole kože, čak i ukoliko ste sa sobom imali kišobran.

Međutim, jedan naš sugrađanin je imao drugačiju ideju.

Transcendetalna meditacija na raskrsnici

Kako se može videti na snimku koji je objavila Instagram stranica nsukrivo, momak  se namestio na raskrsnicu između Limana i Telepa, usred saobraćajnog špica i mirno, u turskom sedu, promatrao vozila koja prolaze.

Možda je bila u pitanju transcendentalna meditacija, ili je više stanje svesti postigao pomoću opijata, a možda mu je jednostavno bilo dosta svega ili je bio toliko umoran pa je rešio da odmori baš usred raskrsnice.

Koji god da je bio razlog, nije mu smetala ni kiša koja curi kao iz kabla, a ni brojna vozila koja su prolazila tik do njega, zapljuskujući ga u prolazu prljavom vodom.

“Naplaćuje ulaz na Telep”

“Naplaćuje ulaz na Telep”,  “Moje stanje svesti, takođe”, “Neka ga, uskoro cemo svi ….”, “Uspelo mu prizivanje kiše”,  “Svako se kupa na svoj način”, “Nema šta da izgubi”,

“Mirko iz Maratonaca bi to sredio”, “Haha, tako sam.ja u ponedeljak veče, pljusak rek’o neću da se sklonim, idemo lagana šetnja. Evo me 2 dana u krevetu, i imao temperaturu 38.6”,  komentarisali su naših sugrađani na društvenim mrežama.

Zaista, s obrzirom u kakvom vremenu živimo, nije nikakvo čudo da smo svi malko flipnuli i da se ponekad ponašamo pomalo čudno.

Ipak se nadamo da će momak sledeći put izabrati neko malo bezbednije mesto gde će potražiti duhovni mir od prometne raskrsnice u saobraćajnom špicu, kao i da neće sedeti na ‘ladnom betonu – od toga mogu stradati bubrezi.

Novosadski je tražiti slanine od komšije kad te gađa jajetom i prati auto u perionici dok lije kiša (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

74 Shares
Share via
Copy link