Ljubimci Magazin

Ljubici je nestao pas, nudi nagradu 1.000€: Da sam znala da je poslednji put, ne bih prestajala da te grlim

ares

Ljubica Peković iz Beograda je ostala bez svog vernog prijatelja Aresa. U pitanju je pas kog je neko ukrao iz privatnog dvorišta koje je bilo zaključano.

Ljubica je putem društvenih mreža ponudila nagradu od 1.000 evra onome ko joj pomogne da Aresa vrati kući.

Ares je pas rase kane korso, ima tigraste šare po telu, kao i specifično desno uvo koje je savijeno ka glavi, dok desno stoji uspravno.

Ljubica je pored fotografija Aresa podelila i emotivni tekst koji je mnogima naterao suze na oči.

– Znaš, mnogo toga su mogli da nam uzmu, ali sećanja ne mogu da ukradu ni meni ni tebi, je l’ da? Ne mogu da nam uzmu one vožnje na pedalini na Zlatiboru, deljenja pljeskavice kada ti pojedeš sve pa moramo po novu i kupanje na zlatiborskim jezerima.

Ni one duge šetnje, maženje, igranje sa štapom koji nikada nisi naučio da vratiš. Jahanja satima po livadama Zlatibora, Košutnjaku… to si najviše voleo.

Nedostajes mi, znaš? I ti i ona tvoja balava njuškica zbog koje sam morala da se presvlačim pet puta dnevno, tvoj tužni pogled kada te ne mazim, vrckava guza i medveđe šapice.

Od svega mi najviše fali ono tvoje krivo desno uvce za koje su govorili da ne bi trebalo tako, a meni je baš takvo bilo savršeno – napisala je Ljubica.

Ona je dodala da Ares svima nedostaje, da su ga tražili svuda i da zna da on to oseća.

– Da sam samo znala da je poslednji put, ne bih prestajala da te grlim. Ti ljudi što su te uzeli, ma sigurno si im se baš svideo, brinu o tebi je l’ da?

Tešim se jer ne mogu da prihvatim da si tužan, gladan i da ti je hladno.

Hvala ti što si me naučio da ne treba da želim ništa novo, već da je najbitnije da ne izgubim ono što imam i volim. Srešćemo se ponovo, obećavam ti debeljko.

Makar negde slučajno. Ni ti ne odustaj, drži se i nemoj da si tužan, znaš kako smo se igrali kad ja kao cvilim, a ti se baciš preko mene i počneš da me ližeš, seti se toga.

Nikad ti nisam dala da cviliš i govorila sam ti kroz šalu da si opasan pas. Možda je tako i trebalo da te učim…

Da te nisam razmazila toliko, ne bi mogli da te uzmu, a ja sam te učila da veruješ svima i da se raduješ svemu. Izvini, mazo.

I da, činija ti je puna hrane, čekaće te. Možda te vrate ako vide koliko nedostajemo jedno drugom. Videće ti u očima. Volim te – navedeno je u njenoj emotivnoj poruci.

Mitar je novosadski ulični pas koji je dobio posao, kuću i 2.000 drugara koji ga vole

OGLAS

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link