Pica u drugim zemljama može izgledati sasvim drugačije nego u vašoj lokalnoj piceriji.
Sir, feferoni i masline su među standardnim dodacima za picu širom sveta.
Ipak, druge zemlje imaju svoje tradicije.
Ovo su neke od njih:
1. Banane, kari i kikiriki: Švedska
Švedska bi mogla imati neke od najneočekivanijih preliva za picu, rekao je Greg Picoli, autor knjige „Pica!: Parče istorije“ za Foks.
U Švedskoj se servira sa „karijem u prahu i bananama, a ponekad se dodaje i kikiriki“, rekao je on.
2. Kokos: Kostarika
Kokos je popularan dodatak za picu u Kostariki – i ima sličan ukus kao ananas, rekao je Picoli.
Još jedan popularan preliv u Kostariki su škampi.
3. Majonez: Japan
Popularni japanski preliv za picu poznat je kao „majo jaga“ – mešavina krompira i majoneza, rekao je Picoli.
Majonez se stavlja na picu „unakrst, skoro kao desert“, rekao je, zbog čega ona „ima veoma karakterističan izgled“.
Druga varijacija te pice je kombinacija majoneza i kukuruza ili šunke.
Na Dominovim lokacijama u Japanu, pica „Majo Jaga“ dolazi sa kriškama krompira, svinjskom kobasicom, majo sosom, peršunom i paradajz sosom, navodi se na veb stranici Domina.
4. Grašak: Brazil
– U Brazilu nije neuobičajeno videti zeleni grašak na pici, rekao je Picoli.
On smatra da bi to mogao biti način da se deca nateraju da jedu više povrća.
Vrsta brazilske pice poznate kao „portugalska pica“ ili „portugeza“ sadrži šunku, kobasicu, luk, masline, grašak i tvrdo kuvana jaja među svojim mnogobrojnim dodacima, navodi se na veb stranici Pizzolo Pizza, restorana na Floridi koji je specijalizovan za ovo jelo.
5. Riba: Rusija
U Rusiji je riba postala popularna zahvaljujući pici „Moskva“.
– Moskva ima četiri vrste ribe i služi se hladna, rekao je Picoli.
Izvor: N1
U Milanu se više neće moći pojesti pica i sladoled nakon ponoći?
Dodaj komentar