Lifestyle

Neobična upotreba običnih stvari

Artikli koje svakodnevno koristimo i koji se nalaze u našim kuhinjama, garažama, šupama imaju višenamensku upotrebu. Budimo ekonomični i iskoristimo stvari koje već imamo!

Predstavljamo vam nekoliko ideja kako da od vašeg smeća napravite zlato.

Kartonska kutija

Kartonska kutija ima višenamensku upotrebu. Odlična je za odlaganje stvari. Međutim, da li ste znali da od kartonske kutije možete napraviti sebi tacnu za ručavanje? Otcepite gornju površinu i dve duže strane, a dve preostale, kraće strane neka vam posluže kao nogari tacne koju ćete postaviti preko krila. Novu tacnu ukrasite samolepljivom trakom koju ćete posle moći i prebrisati.

kartonske-kutije-upotreba

U kutiju sa pregradama, najčešće su to kutije od vina, odložite posuđe od kristala ili sijalice. Njih  raspodelite prema broju vati kako biste sledeći put kada bi vam zagorela sijalica lakše i brže našli zamenu.

Pogledajte najmanje kuće na svetu

Od kutije od deterdženta napravite stalak za novine. Sve što treba da uradite jeste da uklonite gornju površinu kutije, a uže strane da ukoso zasečete. Za bolji i lepši izgled, stalak oblepite ukrasnim papirom ili tapetom.

Kese za zamrzivač

Koliko puta ste kao oblogu koristili kesu sa zamrznutim povrćem? E pa tome je došao kraj! Stavite manji peškir u kesu za zamrzivač i zamrznite je. Sledeći put kada vam zatreba hladan oblog umesto graška, vi izvadite kesu sa peškirom.

kese-za-zamrzivac-upotreba

Uz pomoć kese za zamrzivač možete sačuvati svežinu gaziranog pića. Ukoliko niste popili sadržinu flaše ili limenke, sve što treba da uradite jeste da ambalažu stavite u veliku kesu za zamrzivač. Sledeći put kada se zaželite Koka kole, izvadite flašu iz kese i uživajte u neizvetrenom piću.

Uskoro nas očekuju temperature koje lede. Kako vam se katanci i brave ne bi zaledili, pokušajte da ih zaštitite tako što ćete ih prekriti kesama za zamrzivač.

Konzerve od kafe

Manja konzerva od kafe vam može poslužiti kao modla za pečenje hleba. Unutrašnje zidove premažite uljem i u nju sipajte testo pravljeno po vašem omiljenom receptu. Bitno je da konzervu ispunite samo do polovine. Poklopac kojim ćete zatvoriti konzervu takođe premažite uljem. Da je testo spremno za pečenje, pokazaće vam poklopac koji će odbaciti nadignuto testo. Konzervu bez poklopca stavite u zagrejanu rernu.

prazna-konzerva-kafe-upotreba

Prazne konzerve od kafe držite u kupatilu, blizu veš mašine kako biste u nju stavljali sve ono što nađete pri proveravanju džepova – papiriće, maramice, slatkiše. Najbolje bi bilo da imate dve konzerve: jednu za smeće, a drugu za metalni novac koji je zalutao po džepovima.

Neprestana borba protiv vlažnog vazduha u kući vam je došla glave? U praznu konzervu kafe sipajte so i smestite je u najneprometniji kutak vašeg doma. S vremena na vreme proverite vlažnost soli, ukoliko je ona ovlažila, zamenite je novom.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Anita Čolak

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link