Magazin Srbija

Nenadu kuća izgorela 2 puta a zbog nemaštine mu oduzeli ćerke

mitic-porodica
Foto: Tamara Misirlić

Nenad Mitić (51) iz sela Bresnica kod Vranja, otac četvoro dece, jedva je izvukao živu glavu u stravičnom požaru koji je zahvatio njegov skromno opremljeni dom. Sve što je teškom mukom uspeo da stekne, nestalo je za nekoliko sati, pošto je vatrena stihija progutala ceo donji sprat kuće Mitića.

Dve sobe koje su se nalazile u prizemlju, hodnik i kupatilo, kao i sav nameštaj i bela tehnika smešteni u njima, nestali su. Ostao je samo garež, samo pepeo koji stvara knedlu u Nenadovom grlu.

Ovo nije prvi požar koji je izbio u njegovom domu. Kako priča, zbog još jednog požara, 2013. godine, Centar za socijalni rad odveo je njegove dve ćerkice u hraniteljsku porodicu. Mitić, inače, ima još jednu ćerku staru 15 godina i sina Veljka (17) koji žive sa njim i njegovom suprugom.

– Isto se desilo kao i sad, tada, pre 8 godina. Isto nam je kuća gorela, uslovi su bili loši, pa su moje ćerke, koje su sada 6. i 7. razred, odvedene u hraniteljsku porodicu – priča Nenad za Telegraf.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Misirlic (@tamaramisirlic)

Iako nezaposlen, baš kao i njegova supruga Biljana, pokušavao je radeći za dnevnicu, kad nešto nađe u selu, da radi, uštedi i osposobi kuću. To je i, nadao se, bila šansa da povrati ćerkice. A onda… 17. novembra ove godine, požar je ponovo buknuo.

– Ćerka koja živi sa nama i ja te večeri igrali smo karte dole, u prizemlju. Mislim da je bilo oko 19.15 sati kada je ona otišla na sprat, a ja sam ostao dole. I drugi članovi porodice bili su gore kada je oko 19.30 izbio požar u drugoj sobi u prizemlju. Otvorio sam vrata i tada je dim krenuo na mene, a ja sam se ubrzo onesvestio – priseća se Nenad.

Šta se dalje dešavalo, ni sam nije siguran. Seća se vozila hitne pomoći, boce sa kiseonikom, injekcija…

– Ispostavilo se da me je sin, koji se vraćao iz škole, pronašao dole. Da nije bilo njega, ko zna šta bi bilo. Hitna pomoć je došla, stavili su mi kiseonik, odvezli u bolnicu. Primio sam 5 injekcija. Požar mi je zahvatio ruku i nogu. Ruka je sada dobro, ali je noga opečena do kolena, u zavoju je i veoma teško hodam – priča Mitić.

Ostali članovi porodice nisu, srećom, povređeni.

Nenad kaže da je požar buknuo usled kratkog spoja u kući, a da u njoj živi i sa svojim roditeljima. Od primanja imaju očevu i majčinu penziju koje zajedno iznose oko 27.000 dinara. Zbog toga, Mitići ne mogu sami da renoviraju celo prizemlje koje je potpuno uništeno.

– Deca, žena i ja smo sada gore, na spratu, ali ni to nije bezbedno zbog oslabljenih greda. Da mi je, za početak, makar da sredim kupatilo, da imaju deca gde da se okupaju – navodi Nenad skromno.

Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici, možete pozvati broj telefona 064/301-4848 ili se javiti karatistkinji Tamari Misirlić koja je pokrenula akciju pomoći za ovu porodicu.

Život dečaka s Daunovim sindromom stao je u potresan pismeni zadatak

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link