otac-nenad-ilic
Magazin

Otac Nenad Ilić: Ima li šta tužnije i gluplje od onoga: „Samo sloga Srbina spasava“

Sveštenik Nenad Ilić na svom Fejsbuk profilu oglasio se povodom nedavnih dešavanja u Srbiji, afera koje su obeležile prethodne dane, a spomenuo je i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov odnos prema narodu.

Njegov tekst prenosimo u celini.

– Ima li šta tužnije i gluplje od onoga: „Samo sloga Srbina spasava“. Malo, malo, pa se čovek ipak nužno vrati na to zamajavanje. Sloga nikada nije bila naša nacionalna osobina.

Od onog vremena kad nas je vizantijski dvor sagledao kao preterano „demokratsko pleme na ivici anarhije, u kome se o svemu raspravlja pa i o izboru vođa, i niko nikome ne želi da odstupi u mišljenju“ – pa do danas.

Garancija očuvanja kakve-takve sloge trebalo bi da bude vladar. Kralj ili izabrani predsednik. Od početka vladavine trenutnog predsednika – on je radio samo na svađanju svog naroda.

I prvi i poslednji govori su mu o nekakvim protivnicima, neprijateljima, onima koji ga mrze. Uspeo je i u Crkvu koja je najozbiljniji faktor našeg jedinstva da unese gadne podele.

Svaka mu čast. Posvađao bi i dva oka u glavi.

Има ли шта тужније и глупље од онога: "Само слога Србина спасава".Мало мало, па се човек ипак нужно врати на то…

Gepostet von Ненад Илић am Samstag, 14. Dezember 2019

Svejedno, nema drugog ko bi nas mirio i držao u kakvom-takvom jedinstvu osim Hrista. Znali su to Sava i Nemanja. Sad su samo dva puta da se povučemo sa ivice provalije u koju sumanuto srljamo i nastavimo putem, kao ljudi.

Osloboditi Crkvu od državne boleštine i drugo – građanskom neposlušnošću uzdrmati korumpirani kolonijalni sistem.

Ne nasedati na pseudopatriotske priče o nekvalitetu svih sem eto onoga koji kao da je došao na vlast konkursom za najsposobnijeg. Ako treba, rušiti vladu svaka dva meseca dok se ne nađe prava.

Bolja je sad, kad treba da se finalizuje priča sa Kosovom i Metohijom i da se rasprodaju i poslednji ostaci naše samostalnosti, imati nestabilnu vladu, nego stabilnu koja dostojanstveno vodi u propast. A naša sloga – to ostaje za Carstvo Nebesko – poručio je sveštenik Nenad Ilić.

Sveštenik Nenad Ilić, otac Bake Praseta: Otpor odumiranju u kojem se Srbija nalazi

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku