Balkan Magazin

Priča Nenada iz Teslića koji je zadavio komšijskog pit-bula: Branio sam svoje dete i opet bih

pitbul

U mestu Đulići kod Teslića pre nekoliko dana se dogodila istinska drama, kada je pas rase pit-bul Nedeljka Markuljevića napao devetogodišnjeg sina Nenada Aleksića.

Aleksić je psa obesio u dvorištu čim je odbranio svoje dete. Sada je suočen sa sudskom kaznom i u razgovoru za Avaz govori o tome šta se tačno tog dana dogodilo.

Upozorio brata

Prvi veći problem, kako kaže Aleksić za „Avaz“, se desio dva dana pre spornog događaja, kada je usmrtio psa.

– Došao sam na odmor. Mi smo komšije, ružno je reći, ali taj vlasnik pit bulla je narkoman. On ima još jednog pit bulla. Otišao sam prije nekoliko dana do Teslića kod punca i punice i kad sam se vratio govore mi majka i snaha „Otkinuo se pas, treba paziti na djecu.“ Naišao je brat od Nedeljka, Bojan, zamolio sam ga „Reci mu, molim te, da zaveže te pse, da ne pravimo probleme bezveze, jer smo kuća do kuće“, pošto nemaju ni kavez, nema ni ograde, nemaju ništa, jer je, ipak, riječ o krvoločnim psima, pojasnio je Aleksić za Avaz, čovek koji inače živi u Austriji ali je došao na odmor u rodni kraj.

Sporne noći, kako dalje prepričava, sedeo je s familijom u dvorištu.

– Igralo se tu više djece kada je došao taj pit bull, i sin od devet godina je povikao „Tata, tata“, dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo. Vidio sam da je krenula krv na nos, odvukao sam ga, kazao je Aleksić za „Avaz“.

Komšija me napao u mom dvorištu

Kako pojašnjava, poslije su nastavili sjediti u dvorištu i komentarisati šta se desilo.

– Onda je taj komšija Markuljević, sa još dvojicom, s kojim se vjerovatno drogira tu, napali su me u mom dvorištu, a ja sam bio okrenut leđima. Sa vilama je došao. To što neki mediji pišu da sam ja napao njih, to uopšte nije istina. Oni su mene napali, a to mogu posvjedočiti i komšije. Taj problem traje duže vremena i komšije su ukazivale na te njegove pse, rekao je.

Zbog ovog slučaja pozvan je na saslušanje i kako kaže odazvaće se.

– Sutkinja je mene nazvala, a ja sam otišao na more, tako da ću u ponedjeljak ujutro se rado odazvati, ne bježim od toga, nisam kriminalac, niti nasilnik, bavim se pošteno svojim poslom. Otiću i do policije i na sud. Ovo do čega je došlo nije trebalo doći, ja sam na to ukazivao, ali to je huja, ne može se to tolerisati, jer ipak su djeca u pitanju. Ne može biti da se moje dijete u mojoj avliji igra, a da tu pored dolazi droga, da su tu pit bullovi. On te pit bullove pušta na ljude, govori im „Drži ga, drži ga“, zaključio je Aleksić za portal „Avaza“.

Izvor: Avaz

Otac iz Teslića obesio pitbula koji je preskočio ogradu i napao mu decu u dvorištu

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.7K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap