Srbija

Nebojša vodi najtežu bitku i potrebna mu je naša pomoć, nemojmo ga izneveriti

nebojsa-bozic

Plivalo se prošlog četvrta za bogojavljenski krst po celoj Srbiji, ali je vest dana bilo plivanje u Užicu kojeg u stvari i nije bilo.

Naime, momci i devojke su samo skočili i vodu i izašli, jer je Đetinja tih dana nabujala i i nije bilo bezbedno za plivanje.

Ipak, Časni krst je pripao jednom tridesettrogodišnjem Užičaninu, Nebojši Božiću koji je boluje od karcinoma debelog creva.

Ovaj potez mladih oduševio je i raznežio Srbiju, ali i Nebojšu, koji kaže da mu je to ulilo veliku nadu, ali i veru u ljude koji su tu za njega u najtežim trenucima.

– Jako mnogo mi je u duhovnom smislu značilo – da vidim da su ljudi uz mene, da osetim mir i blagostanje – rekao je Nebojša, kojem je pre dve i po godine dijagnostikovan karcinom debelog creva.

Nebojša je bio policijski službenik, zaposlen u PU za Grad Beograd u interventnoj jedinici 92.

Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Kriminalističko policijsku Akademiju u Zemunu. Bio je jedan veseo, pametan i pošten mladić, za kog kolege imaju samo reči hvale.

nebojsa-bozic-2
Nebojša Božić pre bolesti FOTO: MUP / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Nebojša bije svoju životnu bitku od 2020. godine, od kada je na bolovanju. Dijagnostikovan mu je karcinom debelog creva nakon čega je dva puta operisan.

Bolest se proširila i metastazirala na jetri. Nebojša trenutno ima velike troškove oko terapija, posebne israne…

Takođe se čeka mišljenje i odobrenje lekara kako bi bio poslat u Grčku na operaciju gama nožem.

Ovaj hrabri Užičanin, koji je danas gotovo neprepoznatljiv zbog bolesti, već je imao dve operacije, ali značajnijih rezultata nije bilo.

Zato je potrebno da ide u Grčku na operaciju gama nožem, koji ciljano gađa delove tumora.

– Sa njima sam konstantno na vezi, neke stvari smo organizovali, ali mi je potrebno oko 20.000 evra. Ono što je problem jeste moje trenutno stanje, koje ne dozvoljava da odmah odem na operaciiju. Stigli su mi lekovi iz Rusije koje inače koristim, a trebalo bi i da primim kubansku vakcinu – rekao je sagovornik za 24.sedam.

Kaže da bi nakon stabilizacije stanja i poboljšanja imuniteta trebalo da otputuje u Grčku.

Nebojša je odbijen za hemoterapije, kao i biološku terapiju, jer mu je jetra zahvaćena tumorom. Živi sa roditeljima koji mu pomažu koliko mogu.

– Ponekad mogu da ustanem iz kreveta, ali sam većinu vremena vezan za njega, pa mi se roditelji nađu – ističe Nebojša.

nebojsa-bozic-3
Nebojša danas FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

U Užicu će 26. januara biti održana i humanitarna svirka na kojoj će biti prikupljen novac za Nebu, kako ga Užičani zovu.

Novac se može uplatit na tekući račun u Halkbank: 155-6000181673925-62

Za Božić Nebojšu

Pomozimo našem sugrađaninu Milošu (7) da pobedi opaku bolest!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link