Srbija

Monstrum se divljački iživljava nad ženom dok u naručju drži malo dete (VIDEO)

Nasilje u porodici naslovna
Foto: Screenshot / Instagram / stop_nasilju1

Gotovo svakodnevno stupce hronike pune slučajevi nasilja u porodici, u kojima su žrtve žene, koje iz straha ili sramote zbog stigmatizacije okoline, oklevaju da prijave zlostavljivača nadležnim organima.

Tako najčešće ulaze u opasnu spiralu nasilja, a neretko se ovakvi slučajevi završavaju teškim telesnim povredama žrtve, a ponekad i fatalnim ishodom.

Žrtva muškog nasilja može postati praktično bilo koja žena, bez obzira na godine, nacionalnost, stepen obrazovanja i materijalnu situaciju, što se takođe odnosi i na profil zlostavljača – jednostavno nema pravila.

Oni se često u spoljnom svetu ponašaju normalno, neretko su prihvaćeni i poštovani u društvu, a u svoja četiri zida se psihički i fizički iživljavaju nad svojim žrtvama, koje su nemoćne i nespremne da na pravi način odgovore.

Iživljavanje monstruma nad ženom sa malim detetom

Jedan takav snimak osvanuo je i na Instagram stranici stop_nasilju1, u kojem je žrtva žena koja u naručju drži malo dete.

Video zapis je očigledno nastao 27. juna ove godine, kako je i zabeležila sigurnosna kamera instalirana u spavaćoj sobi.

Uplakana majka sa detetom u naručju drži malo dete, dok pored nje seda partner u gaćama, koji joj govori da ju je već tri puta upozorio.

Ona mu se nakon toga izvinjava, govoreći kroz suze da se neće više ponoviti, oslovljavajući ga sa „ljubavi“.

Potom sledi stravično fizičko iživljavanje nad nesrećnom ženom, partner počinje da je vuče za kosu i udara po licu, uralujući da prestane, dok beba koju ne ispušta iz naručja sve vreme plače. Tu se snimak prekida.

Očigledno je da ovom monstrumu nije prvi put da ovako nasrće na svoju partnerku, a zločin je još veći pošto je fizičkom nasilju izloženo i malo dete.

Nadamo se da je nesrećna žena u međuvremenu prijavila ovo brutalno zlostavljanje policiji i nadležnim službama i izbavila sebe i svoje dete iz kandži zlostavljača.

Svaki sekund boravka u ovakvoj atmosferi predstavlja samo produžetak agonije, koja može da se završi fatalnim ishodom, a ovakvim monstrumima je mesto iza rešetaka, uz donošenje mere zabrane prilaska i oduzimanje starateljstva nad detetom, pošto je malo verovatno da će svoje ponašanje promeniti.

Gde potražiti podršku?

Bilo koja osoba, koja je žrtva nasilja, može da prijavi zlostavljača na broj 192, ili na poseban SOS telefon 0800100600.

To može učiniti i pozivanjem SOS ženskog centra na brojeve telefona 021422740 ili 0691936899, a možete ih kontaktirati i putem mejla na [email protected] ili [email protected]

Takođe, više informacija možete potražiti i na sajtu sigurnakuća.net, gde možete pronaći kontakte centara za socijalni rad po različitim regionima, SOS telefona, kao i aktivnih skloništa (sigurnih kuća) po gradovima, kao i kontakte svih policijskih uprava i opštinskih tužilaštva na teritoriji Srbije.

Prijavite i potražite podršku, zaustavimo nasilje nad ženama!

Dariu iz Novog Sada partner tukao jer mu je kasnila plata, hteo da je iseče testerom

117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link