Magazin

Naš predsednik sigurno nije čitao Alana Forda, ali ono što nam poručuje neodoljivo podseća

Video Aleksandra Vučića na kojem se tobože dubokoumnom porukom obraća srpskom narodu i novinarima postao je vrlo popularan i deljen na društvenim mrežama, konstatuje portal Noizz.

Predsednik nevešto pokušava da objasni da je Kosovo nepovratno izgubljeno, ali da je to zapravo super stvar za Srbiju.

Njegove Alan Ford izreke, kada se dobro zamislimo, uopšte ne zvuče kao da ih je izgovorio predsednik jedne države – i to vrlo ozbiljno.

“Ne možemo svi sve da dobijemo, jer bi to značilo da smo svi sve izgubili. Ne možemo ni svi sve da izgubimo. Najbolje je da svi izgubimo MNOGO da bismo PONEŠTO dobili. Jer to može da bude jedina pobednička formula. Sve drugo je katastrofa za sve nas”, poručio je predsednik Vučić, govoreći o Kosovu.

Ova izjava sama po sebi – čak i da ne znate o čemu priča – zvuči kao neki jako čudan i neuspešan pokušaj duboke mudrosti.

Znate, kao jedna od onih narodnjačkih pesama koje vas gađaju pravo u srce, ali kad malo bolje poslušate i razmislite, shvatite da reči zapravo nemaju mnogo smisla i da je sve to moglo da bude rečeno mnogo kraće i jasnije, bez uvijanja u hiljadu slojeva.

Ujedno ovo zvuči i kao verovatno najgora ikada izrečena “pobednička formula”, jer nam predsednik objašnjava da je pobednik onaj koji najviše izgubi, a uz to možda usput nešto i dobije.

Doduše, ma koliko besmisleno bilo jedno ovakvo obraćanje predsednika države, ne može a da vam ne zazvuči jako poznato.

Previše poznato… Kao da ste to već negde čuli ili pročitali…

grunf alan ford

Doduše, umeo je Grunf to i dosta elegantnije da upakuje pa da kaže:

“Ko gubi dobitak, taj dobija gubitak”.

To je, valjda, predsednik i želeo da nam na finjaka poruči – sve ćemo da izgubimo, ali ćemo biti najveći dobitnici gubitka.

Top 10 karikatura Aleksandra Vučića

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
18 Shares
Share via
Copy link