Novi Sad Vesti

Novosadski SNS poziva „zgubidane i antisrbe“ na obeležavanje Oluje (FOTO)

vučić
Foto: D.Vojinović

Srpska napredna stranka šalje SMS poruke Novosađanima sa pozivom da u četvrtak, 4. avgusta na Trgu slobode prisustvuju obeležavanju godišnjice akcije „Oluja“, saznaje 021.rs.

U SMS poruci se navodi „Pozivamo Vas da prisustvujete obeležavanju godišnjice progroma nad Srbima u zločinačkoj akciji Oluja, u Novom Sadu, Trg slobode, 04.08.2022. godine u 20 časova. Gradski odbor SNS Novi Sad“.

Fotografiju poruke je 021.rs poslao jedan sugrađanin koji nije član SNS i koji je bio neprijatno iznenađen jer broj mobilnog nije davao ni jednoj stranci.

Poziv naprednjaka na Oluju

„Nisam član SNS ili njihov simpatizer, niti neke druge političke organizacije, a nisam nikada ni bio. Nisam čak ni u nekom udruženju izbeglih i uopšte ne potičem s tih područja, pa i da razumem da su tako došli do broja telefona“, kaže ovaj Novosađanin.

On je dodao da se na broj sa kog je poslata poruka niko ne javlja i ne odgovara na poruke, jer je probao da vidi ko šalje poruke. Ni 021.rs nije dobio nikakav odgovor pozivom na broj sa kog je poslata SMS poruka, tako da je moguće da se radi o aplikaciji za masovno slanje poruka.

Podsetimo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodnog četvrtka najavio je da će godišnjica „Oluje“, proterivanja Srba iz Hrvatske, biti obeležena u Novom Sadu, 4. avgusta, na Trgu slobode.

„Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika“, poručio je Vučić.

U vojno-policijskoj akciji „Oluja“, od 4. do 8. avgusta 1995. godine, proterano je više od 200.000 Srba, a počinjeni su i drugi zločini, dok je broj žrtava i dalje predmet sporenja između Srbije i Hrvatske.

Izvor: 021.rs

Vučić i Vučević o Novosađanima: Zgubidani i antisrbi udarili na državu i trobojku

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
110 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
110 Shares
Copy link