Magazin Novi Sad

Fizički napadnuti studenti sa liste „Studentska reakcija“ u Novom Sadu

napad-studenti
Foto: Printscreen

Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, predstavnici liste „Studentska reakcija“ fizički su napadnuti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde se danas održavaju izbori za studentski parlament, javlja N1.

Na studente je nasrnuo zamenik izborne komisije Aleksandar Gajić kao i još jedan muškarac koji nije student Filozofskog fakulteta. Policija je izašla na teren, a Cvijetiću i Đuriću je rečeno da će protiv napadača biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

I posle odlaska policije došlo je do incidenta u kantini fakulteta, Gajić je ponovo nasrnuo na studente, i pokušao da im uzme mobilne telefone.

Podsetimo, lista „Studentska reakcija“ uoči izbora kandidovala je listu sa više od 600 potpisa, koju je izborna komisija oborila navodno zbog krivotvorenih potpisa.

Rektor Dejan Madić ranije je razgovarao sa studentima sa liste „Studentska reakcija“ i predložio da se pregovori nastave uz posredstvo dekanata.

Dekanica Ivana Živančević Sekeruš podržala je zahteve liste studentska reakcija, i ocenila da čitav izborni proces do sada prdstavlja cepanje i ugrožavanje autonomije fakulteta i Univerziteta.

Zbog Zakona o studentskom organizovanju, ni fakultet ni univerzitet nemaju ingerencije da se mešaju u izbore za studentski parlament.

Studentska reakcija na sastanku sa rektorom, upozorili na sukob interesa

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
6.3K Shares
6.3K Shares
Share via
Copy link