Srbija

Napadnuta ekipa Hitne pomoći, povređeni tehničar i vozač

napad-hitna-pomoc
Foto: 192.rs Printscreen

Ekipa Hitne pomoć napadnuta je u nedelju petnaestak minuta pre ponoći u Ulici Josipa Telarevića u Resniku i tom prilikom povređeni su tehničar i vozač. Incidentu je, kako saznajemo, prethodila saobraćajna nezgoda.

– Posle saobraćajne nezgode dobili smo poziv da ima povređenih. Bili smo u kontaktu sa saobraćajnom policijom, ali je povređeni odbio pregled naših lekara. Na to on ima pravo. Ali, oko 23.30 časova ponovo smo dobili poziv.

Zvao nas je brat povređenog i tražio da dođemo jer je, kako je rekao, njegovom bratu ipak bila potrebna lekarska pomoć. Naši su tamo stigli oko 23.45 sati. Pokušali su da priđu povređenom, ali su okupljeni počeli da viču na njih i da ih vređaju.

Nakon toga jedan od okupljenih ustremio se na naše vozilo i kroz prozor nasrnuo na vozača i tehničara i udario ih. Prethodno pozvana policijska patrola je stigla pa su naši ipak preuzeli povređenog, koji je bio i u alkoholisanom stanju, i prevezli ga na Vojnomedicinsku akademiju – rekla je dr Ivana Stefanović, specijalista urgentne medicine iz Hitne pomoći.

Zbog ovog napada i velikog stresa, ekipa Hitne pomoći nije dalje mogla da nastavi posao, tako da je na terenu bio jedan tim manje, piše Politika.

Lekari ove ustanove, kako ističe dr Stefanović, pokušavaju da pomognu svima koji su ugroženi, bez obzira na situaciju. I u ovom slučaju su, kaže, izašli u susret porodici i povređenom uprkos nimalo bezbednom okruženju.

Ovo nije prvi put ove godine da ekipa Hitne pomoći bude napadnuta. U aprilu tri osobe su u Pop Stojanovoj nakon intervencije nasrnule na lekara i vozača bejzbol palicama.

Hitna pomoć došla da pomogne pijanom dedi (80), ovaj ih nazivao ustašama i isprebijao ih

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link