Magazin Svet

Najsrećnija država u Evropi nalazi se u našem komšiluku

Beč zimi Najsrećnija država Evropa
Foto: Pixabay

Državljani Evropske unije uglavnom su zadovoljni životom, a kuriozitet je što se i država u kojoj su građani najsrećniji, ali i ona gde su najnezadovoljniji, nalaze u našem komšiluku.

Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja „indikatora kvaliteta života“, po kojima se Austrija našla na prvom mestu, dok su Nemačka i Bugarska najmanje srećne zemlje Evropske unije.

Austrija je ostvarila ukupnu ocenu od 7.9 od 10, a anketiranje u Nemačkoj pokazalo je rezultat od 6.5, u odnosu na 7.1 u prošlogodišnjem istraživanju o podacima za 2021. godinu, javlja Independent.

Evrostat je saopštio da državljani EU ocenjuju da su uglavnom zadovoljni zadovoljni svojim životom,  sa prosečnom ocenom 7.1, prenosi B92.

Poljska, Finska i Rumunija zauzele su zajedničko drugo mesto s 7.7 poena, dok prema podacima, Italija, Španija i Francuska kreću oko proseka, s ocenom 7.1, dok je Bugarska jedina zemlja Evropske unije čiji je rezultat bio ispod 6.

„Interesantno je videti da su neke zemlje koje se povezuju sa niskim prihodima u nedavnoj prošlosti, kao što su Rumunija i Poljska, među zemljama u kojima je zadovoljstvo životom najveće“, saopštio je Eurostat.

Izvor: B92

„Tija, veliki čovek“: Srbin ogromnom grobnicom u Beču zasenio i Betovena (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link