Ostali smo šokirani kad smo čuli da pica na Hvaru košta bezmalo 8.000 dinara što je sitnica u odnosu na 12.000 dolara koje treba izdvojiti za uživanje u ukusima najskuplje pice na svetu.
Pica se zove „Louis XIII“ i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu „najskuplje pice na svetu“.
Priprema je tim kuvara
Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svetskih pica šefova, a „Louis XIII“ sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti.
Veličina pice je 20 centimetara. Ceo tim radi na njenoj pripremi na licu mesta, a uključuje pica šefa (Renato Viola), somelijera (specijalista za vina) i još jednog kuvara koji je pripremio sastojke pre sastavljanja pice.
Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i ukusima. Šef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.
Jastog, ružičasta so i mocarela od bivola
Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno ubrana iz reke Murej.
Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.
Izvor: nezavisne.com
Dodaj komentar